Διαμαρτυρίες στην παρέλαση στο Αγρίνιο

>> Κυριακή 25 Μαρτίου 2012


(Πηγή: http://www.youtube.com/user/agrinioculture/feed)

Διαβάστε Περισσότερα

Παρέλαση στο Αγρίνιο


(Πηγή:http://www.youtube.com/user/agrinionews)

Διαβάστε Περισσότερα

Μήνυμα του Γιώργου Παπαναστασίου για την Εθνική Επέτειο

Από το Αγρίνιο απ όπου παρακολούθησε σήμερα τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821, ο Γιώργος Παπαναστασίου σε μήνυμά του αναφέρει:

"Η σημερινή μέρα έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας ένα μεγάλο χρέος. Ένα χρέος απέναντι στην πατρίδα και σε μας τους ίδιους. Πριν 191 χρόνια, μια γενιά Ελλήνων πίστεψε στις δυνάμεις της και κατάφερε το λογικά αδύνατο. Χωρίς να προσδοκά βοήθεια και στήριξη από κανένα, πάτησε γερά στη γη και πέρασε στην αιωνιότητα.
Σήμερα, μια άλλη γενιά Ελλήνων καλείται να κάνει το ίδιο. Υπό διαφορετικές συνθήκες. Με διαφορετικούς όρους, κίνητρα και στόχευση. Καλείται να σταθεί όρθια, δίνοντας προσωπική μάχη.
Οι Έλληνες τότε τα κατάφεραν. Και σήμερα μπορούμε να κάνουμε το ίδιο ανοίγοντας δρόμο στα αδιέξοδα είτε αυτά είναι κοινωνικά, είτε οικονομικά. Κατανοώντας πως τίποτε δεν χαρίζεται από κανέναν. Όλα μπορούν να κατακτηθούν με αγώνα, συνέπεια, ενότητα και πίστη στις δικές μας δυνάμεις που η ιστορία αποδεικνύει περίτρανα πως διατηρούμε σε μεγάλο βαθμό. Κανείς και τίποτε δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα στην ελπίδα."

Διαβάστε Περισσότερα

Ανακοίνωση για την απόπειρα εμπρησμού της κατοικίας της κας Σοφίας Γιαννακά

Για την απόπειρα εμπρησμού της κατοικίας της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κας Σοφίας Γιαννακά στην Αιτωλοακαρνανία, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η εγκληματική ενέργεια που έγινε κατά της κατοικίας της βουλευτού Σοφίας Γιαννακά απαιτείται να διαλευκανθεί αμέσως και είμαστε βέβαιοι ότι η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, που επιλήφθηκε ταχύτατα, θα αποδώσει καρπούς ώστε οι υπεύθυνοι να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν.


Μόνο η άμεση και αυστηρή αντίδραση σε τέτοια φαινόμενα μπορεί να προστατεύσει την ελληνική κοινωνία από τον κίνδυνο του εκφασισμού που είναι, δυστυχώς, η κατάληξη της ισοπέδωσης, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτός ψηφοδελτίου Ν.Δ η Λίνα Χατζή

Από την κα Λίνα Χατζή λάβαμε την παρακάτω επιστολή:

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την πρόθεση μου να μην είμαι υποψήφια στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Αποφάσισα να δώσω με όλες μου τις δυνάμεις τη μάχη για την αυτοδύναμη επικράτηση της Ν.Δ. εκτός ψηφοδελτίου! Με συγκίνησε το προηγούμενο διάστημα η πρόσκληση για συμμετοχή από αρκετούς Αιτωλοακαρνάνες τους οποίους με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω αλλά και η εξόχως επίμονη και τιμητική πρόσκληση που μου έγινε από το κόμμα της Ν.Δ. !

Συστρατεύομαι στον κοινό αγώνα της φιλελεύθερης παράταξης με μπροστάρη τον πρόεδρο μας Αντώνη Σαμαρά τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα και πιστεύω στα ηγετικά του χαρακτηριστικά και καλώ όλους τους πολιτικούς μου φίλους να στηρίξουν το κόμμα της Ν.Δ.! Μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όσους μου στάθηκαν σε όλες τις μάχες που έδωσα μέχρι σήμερα και με τίμησαν με την ψήφο τους και να τους πω πως σύντομα θα βρεθούμε σε νέους αγώνες!

Με εκτίμηση
Λίνα Χατζή

Διαβάστε Περισσότερα

Κάλπη Βαβέλ

>> Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ενα κατακερματισμένο πολιτικό σύστημα καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει σήμερα «Το Βήμα».

Τουλάχιστον οκτώ κόμματα στη Βουλή, σημαντικές απώλειες για ΠαΣοΚ και ΝΔ, αν και έξι στους δέκα πολίτες προκρίνουν κυβέρνηση συνεργασίας. Ενα 25% των πολιτών δηλώνει αναποφάσιστο ακόμη, ενώ σημαντική τάση αποχής καταγράφεται στις νεότερες ηλικίες.

ΤΟ ΒΗΜΑ - Κάλπη Βαβέλ - πολιτική

Διαβάστε Περισσότερα

"Ανοικτό Κάλεσμα" του Αν. Καλφούντζου

>> Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Συντρόφισσες και Σύντροφοι.
Το κάλεσμα αυτό σίγουρα δεν θα είναι σαν τα άλλα, που προφανώς κατακλύζουν τα κινητά σας .
Είναι ένα Ανοικτό Κάλεσμα, όχι για Συμμετοχή σε «Μέτρηση» ή αλλιώς «Γκάλοπ», αλλά για Συμμετοχή σε μια διαδικασία Παρουσίας , Ευθύνης και Κυριαρχίας.
Αυτό το Σάββατο, στα 30 Χρόνια της συμπόρευσης μου με όλους εσάς, είναι ιδιαίτερο !
Πολλοί φίλοι μου, αυτούς που εγώ θα αποκαλώ για «πάντα συντρόφους», μου καταθέτουν μια απίστευτη Αγωνία. Κάνουν κατάθεση ψυχής!
Τα ερωτήματα, οι σκέψεις, ο θυμός, και τέλος τα αυθόρμητα συναισθήματα όλων αυτών , με έπεισαν ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ έχει πλέον ξεπεράσει τις «διαδικασίες» .
Πιστεύω ότι ο Νέος Πρόεδρος του Κινήματος μας, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πρέπει να είναι το βράδυ της Κυριακής, ιδιαίτερα Δυνατός και Ενισχυμένος. Ο τρόπος είναι ένας και σαφής .
Παράλληλα θεωρώ ότι η Δημοκρατική αυτή διαδικασία, δεν θα είναι μόνο για αυτόν!
Θα είναι διαδικασία για τη Βάση του κινήματός μας. Θα είναι διαδικασία που θα κάνει σαφές στην Ηγεσία, ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι πλέον η Ιφιγένεια, αλλά αυτός που ουσιαστικά θα χαράξει την πορεία του και μαζί με όλες εκείνες τις υγιείς κοινωνικές Δυνάμεις άλλων Πολιτικών Φορέων την πορεία της Χώρας !
Γιατί όπως η «Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», έτσι και το « ΠΑΣΟΚ ανήκει στο ΛΑΟ του».
Γι αυτό καλώ όλους όσους δεκαετίες τώρα χτίσαμε με όνειρα το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα , όλους όσους μαζί Πιστέψαμε, Παλέψαμε, Ζήσαμε, Χαρήκαμε, Πανηγυρίσαμε, Κλάψαμε, Θυμώσαμε, να «Βρεθούμε» στα εκλογικά τμήματα, δείχνοντας ότι το Κίνημα αυτό είναι Δικό μας !
Να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα στην Νέα Ηγεσία, ότι η πορεία , δεν είναι προδιαγεγραμμένη και οι αποφάσεις ήδη ειλημμένες !
Τις αλλαγές στις Ηγεσίες ξέρουμε όσο κανένας άλλος να τις Κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τώρα θα βρούμε και τον τρόπο της Συμμετοχής.

Ανδρέας Απ. Καλφούντζος
Μέλος Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Δυτικής Ελλάδας

Διαβάστε Περισσότερα

Ημέρα Εκλογών ΠΑΣΟΚ

Ημέρα εκλογών η σημερινή. Όχι όμως εθνικών εκλογών αλλά εκλογών ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα που κυριάρχησε τα τελευταία 30 (και πλέον) χρόνια στην πολιτική σκηνή της χώρας (με μικρές διακοπές), το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου σήμερα εκλέγει για Πρόεδρό του τον Ε. Βενιζέλο.

Ο κος Βενιζέλος ένας πανεπιστημιακός καθηγητής (από θα λέγαμε τη νεότητά του), ένας άνθρωπος που στήριξε τον Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν και κυβερνητικός εκπρόσωπος, ένας υπουργός όλα τα χρόνια (μετά το '89) της εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ο τελευταίος υπουργός Οικονομικών της χώρας ο οποίος και την οδήγησε-οδηγεί σε μια διαγραφή χρέους κατά τον ίδιο ή σε μια συντεταγμένη κατά τους αντιπάλους του χρεωκοπία.

Βέβαια για το τελευταίο εάν ισχύει δεν φταίει αποκλειστικά ο ίδιος, μάλιστα ίσως να φταίει λιγότερο από όσο του καταλογίζουν, όμως πόσο εύκολο θα είναι για τον κο Βενιζέλο να δείξει και να αποδείξει ότι μπορεί να επικαλείται το "Τώρα Αρχίζουμε";

Αλήθεια κε Βενιζέλο τώρα αρχίζουμε; και το '81 τη κάναμε; το '93; το '96 με το Σημίτη; το 2009 με το Γιώργο; ΚΑΙ τότε αρχίζαμε ξανά και ξανά.

Σε κάθε περίπτωση για τον κο Βενιζέλο η εκλογή του (όπως και αν αυτή γίνει) είναι ένα μεγάλο βήμα που μπορεί αργά ή γρήγορα να τον οδηγήσει στην Πρωθυπουργία της χώρας ή να τον χρίσει η Ιστορία ως τον Πρόεδρο ενός μονοψήφιου ΠΑΣΟΚ και ως τον τελευταίο αρχηγό της μεταπολίτευσης;

Ο κύβος πλέον ερρίφθη.

Ακαρνάνας εν Αθήναις

Διαβάστε Περισσότερα

Τα ρέστα του ο Παναιτωλικός

>> Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Τα "ρέστα" του παίζει αύριο ο Παναιτωλικός στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο.

Εάν η ομάδα μας κερδίσει τότε θα συνεχίσει να ελπίζει με κάποιες πιθανότητες, αν χάσει μάλλον χάνεται αν και στο ποδόσφαιρο, και στο Ελληνικό, όλα γίνονται!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στον Παναιτωλικό που μας έχει δώσει τα τελευταία χρόνια μεγάλες χαρές. Εμπρός για μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα.

Ο Παναιτωλικός αξίζει να παραμείνει στη Super League για το λαό του και μόνο.

Διαβάστε Περισσότερα

Μάχη στον "Πράσινο Ήλιο"

Διαβάζουμε στο http://www.newpost.gr
Λαιμητόμος θα είναι για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ η προσεχής εκλογική αναμέτρηση. Ο συνδυασμός της αναμενόμενης πτώσης των ποσοστών και της τάσης των ψηφοφόρων να ανανεώσουν σε μεγάλο ποσοστό της ΚΟ των κομμάτων εξουσίας όταν δεν εμφανίζονται φαβορί για την κυβέρνηση, θα οδηγήσει εκτός Βουλής μεγάλα ονόματα.
....
Ανάλογο είναι το κλίμα στην Αιτωλοακαρνανία. Παρά την αποχώρηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, η φημολογούμενη επιστροφή του Χρήστου Βερελή, προκαλεί λογική ανησυχία στους Θάνο Μωραΐτη, Ανδρέα Μακρυπίδη και Σοφία Γιαννακά.


Acarnania Blog: Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στο νομό μας το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει 1 έως 2 βουλευτές. Εάν στα παραπάνω σενάρια προστεθεί και η ενδεχόμενη (ή μήπως όχι;) υποψηφιότητα του Θ. Σώκου ή ενός νέου προσώπου -έκπληξη, τότε μάλλον προβλέπουμε μια "Μάχη στον Πράσινο Ήλιο" για την εκλογή.
Για το ΚΚΕ , το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ το πιθανότερο είναι να εκλέξουν από 1 βουλευτή με τη ΝΔ να εκλέγει τους υπόλοιπους 3 (;) εκτός εάν υπάρξει κάποια ανατροπή στα ποσοστά από την είσοδο στη βουλή κάποιου άλλου κόμματος ή την αναγγένηση του ΠΑΣΟΚ από τις στάχτες του (μάλλον απίθανη).

Διαβάστε Περισσότερα

Καταβολή αποζημιώσεων στους Σπαραγγοπαραγωγούς Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θεόδωρος Σαρρής συναντήθηκε με την Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Σοφία Γιαννακά και την διαβεβαίωσε ότι το αίτημα των Σπαραγγοπαραγωγών Αιτωλοακαρνανίας δεν μπόρεσε να διευθετηθεί διότι υπάρχει αρνητική εισήγηση από το Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Αιτωλοακαρνανίας.

Διαβεβαίωσε ωστόσο την κ. Σ. Γιαννακά ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η διεύθυνση ΕΛΓΑ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να αλλάξει η εισήγηση για τους Σπαρραγοπαραγωγούς Αιτωλοακαρνανίας και να ενταχθούν και εκείνοι στο πλαίσιο των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για το 2008. Η κ. Γιαννακά θα έχει συνάντηση με τον κ. Σαρρή και την ερχόμενη εβδομάδα.

« Αποτελεί κατάφορη αδικία να εξαιρούνται μόνο οι Σπαραγγοπαραγωγοί Αιτωλοακαρνανίας από τις αποζημιώσεις του έτους 2008. Θα καταβληθούν όλες οι προσπάθειες ώστε η αδικία αυτή να αποκατασταθεί.»

Διαβάστε Περισσότερα

Δημιουργία δικτύου παραγωγών - καταναλωτών για την οριζόντια διακίνηση των τοπικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες

>> Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΒιοΤριχωνίς
ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ
ΕΔΡΑ: ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Τ.Κ. 30 010
Τηλ: 26410 53718 - Kιν. 6945 778592 email: viotrichonis@gmail.com

ΠΡΟΣ
ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ –ΠΡΟΤΑΣΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ –ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΑΖΟΝΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

Το αγροτικό ζήτημα δεν είναι απλώς μια υπόθεση των αγροτών αλλά ολόκληρης της κοινωνίας, όλων των εργαζομένων και των καταναλωτών , για την εξασφάλιση ποιοτικών τροφίμων σε καλές τιμές και την αντίστοιχη εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης των παραγωγών.

Οι πολιτικές της απορρύθμισης και εφαρμογής των δογμάτων της ελεύθερης αγοράς επιδεινώνουν τη θέση των μικρομεσαίων αγροτών , ελαχιστοποιούν τα περιθώρια επιβίωσης της οικογενειακής γεωργίας ενώ η δράση των διαφόρων καρτέλ στη διατροφική αλυσίδα συρρικνώνει δραστικά το εισόδημα των παραγωγών και των καταναλωτών.

Σήμερα με την ανελέητη επίθεση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων , που σαρώνουν στην κυριολεξία κατακτήσεις δικαιώματα και ελευθερίες έχουμε μια βίαιη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και η αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού συνθλίβεται καθότι ένα τεράστιο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας , το 30% του πληθυσμού, ωθείται κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ παράλληλα το κόστος ζωής ανεβαίνει και οι τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών αυξάνονται με αποτέλεσμα τα λαϊκά και φτωχά στρώματα να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή η κοινωνία αντιστέκεται και μέρα με τη μέρα ο κόσμος φαίνεται να παίρνει την υπόθεση στα χέρια του. Πολύμορφες κινηματικές πρωτοβουλίες και δίκτυα αλληλεγγύης , όπως της Ομάδες Εθελοντικής Δράσης του Νομού Πιερίας , που παραμέρισαν τους μεσάζοντες και έδωσαν την ευκαιρία σε χιλιάδες κατοίκους της Κατερίνης και των γύρω περιοχών να προμηθευτούν πατάτες σε τιμή κόστους , δείχνουν το δρόμο.

Η κοινωνία σε αντίθεση με τη γραφειοκρατία απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι έχει την φαντασία , την ευφυΐα και την ικανότητα της αυτοθέσμισης και της
αυτοοργάνωσης ώστε να δίνει λύσεις και απαντήσεις σε χρονίζοντα προβλήματα, όπως του ελέγχου των τιμών και του περιορισμού της αισχροκέρδειας , τα οποία το αρμόδιο πολιτικό προσωπικό παρά τις εξαγγελίες και τη ¨ λήψη μέτρων ¨
δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει αποδεικνύοντας έτσι την ολική ανικανότητα του και ανεπάρκεια.

Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω χρειάζεται να προωθήσουμε μια εναλλακτική πολιτική η οποία:
• Θα ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή με βάση της ανάγκες της χώρας και θα υποκαθιστά τις εισαγωγές.
• Θα μειώνει το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζει ένα δίκαιο , εύλογο και βιώσιμο εισόδημα για τους αγρότες.
• Θα εξασφαλίζει τη στήριξη της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων .
• Θα ενεργοποιεί τη συλλογική δράση των παραγωγών σε όλους τους κρίκους της διατροφικής αλυσίδας .
• Θα σταθεροποιεί τις τιμές σε ένα λογικό επίπεδο τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές .
• Θα ενισχύει τα δίκτυα απ ευθείας διάθεσης των προϊόντων από τους παραγωγούς προς τους καταναλωτές.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
Τη δημιουργία δικτύου παραγωγών - καταναλωτών για την οριζόντια διακίνηση των τοπικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες.

ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλους τους παραγωγούς του Δήμου Αγρινίου

1. Να επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλέφωνα 6944833213, 6936423881, 6974838165, και στο e-mail viotrichonis@gmail.com να δηλώσουν τις ποσότητες λαδιού και μελιού που έχουν αδιάθετες προκειμένου να προωθήσουμε τα προϊόντα αυτά.
2. Να οργανώσουμε από κοινού σημεία πώλησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων για τη απευθείας προμήθεια αυτών από τους καταναλωτές.

ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ (ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ)

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ(ΚΑΠΑ)

Διαβάστε Περισσότερα

Νέα νίκη για τον Παναιτωλικό

>> Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ο Παναιτωλικός πετυχε 2η συνεχόμενη νίκη. Μετά την Ξάνθη, νίκησε στο Αγρίνιο τον Εργοτέλη με 2-0 (Με γκολ των Χαριστέα (23') και Καμαρά (51' πέναλτι) ) στην προσπάθεια του να παραμείνει στην Super League.
Σε 24 αγώνες έχει 24 βαθμούς. Απομένουν 6 αγώνες, ο επόμενος με τον ΠΑΟΚ!

Διαβάστε Περισσότερα

Διήμερο αθλητικών εκδηλώσεων

Ο Δήμος Αγρινίου διοργανώνει διήμερο αθλητικών εκδηλώσεων το Σάββατο και την Κυριακή 17 και 18 Μαρτίου, αφιερωμένο στη μνήμη του κορυφαίου Αγρινιώτη αθλητή Μιχάλη Κούση.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 7.00 μ. μ. στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος (Αναστασιάδη 1) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση βράβευσης αθλητών, αθλητριών και συλλόγων που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε (2011) καθώς και ανθρώπων του αθλητισμού για την προσφορά τους.
Την Κυριακή 18 Μαρτίου θα διεξαχθεί για πέμπτη συνεχή χρονιά ο 5ος Ημιμαραθώνιος δρόμος «Μιχάλης Κούσης».
Η εκκίνηση του αγώνα (21,1 χλμ) θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στη θέση Δογρή και ο τερματισμός στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.
Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο φέτος για πρώτη φορά, θα διεξαχθούν δύο ακόμη αγώνες:

• Λαϊκός Δρόμος 5km ανδρών-γυναικών

Αφετηρία: Διασταύρωση Ερμίτσας Παναιτωλίου (οδός Χαρ. Τρικούπη Παναιτωλίου)
Ώρα Εκκίνησης 10:30 π. μ.
Τερματισμός : Πλατεία Δημοκρατίας ΑΓΡΙΝΙΟ

• Αγώνας Δρόμου 1 km για μαθητές-τριες Δημοτικών και Γυμνασίων

Αφετηρία: Κόμβος sprider (Χαρ. Τρικούπη και Γρ. Λαμπράκη).
Ώρα Εκκίνησης: 11:45 π. μ.
Τερματισμός : Πλατεία Δημοκρατίας ΑΓΡΙΝΙΟ

Ταυτόχρονα στην Πλατεία Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες σε μορφή Παιχνιδιού (kid’ s athletics), οι οποίες αποτελούν ένα συνδυασμό ποικίλων κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων σχετικές με τα αθλήματα του στίβου και απευθύνονται σε παιδιά 7-12 ετών.

Διαβάστε Περισσότερα

Νίκησε ο Παναιτωλικός στην Ξάνθη!

>> Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Νίκη με 0-1 πέτυχε ο Παναιτωλικός χτες με αντίπαλο τη SKODA Ξάνθη. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε με κεφαλιά ο Άντι στο 40ο λεπτό.

Η ομάδα μας παραμένει έτσι ζωντανή στην προσπάθεια της για παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Απομένουν 7 ακόμα αγώνες, ο Παναιτωλικός ελπίζει ακόμα.

Διαβάστε Περισσότερα

Την Τετάρτη 7/3 στη Νεάπολη δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και συμβουλές

Η Κινητή Μονάδα Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα βρίσκεται την προσεχή Τετάρτη 7 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι, στην Δημοτική Ενότητα Νεάπολης του Δήμου Αγρινίου και θα διενεργεί δωρεάν σπειρομετρήσεις καθώς και μετρήσεις αιματοκρίτη και αιμοσφαιρίνης. Επίσης, θα παρέχονται ιατρικές συμβουλές και οδηγίες γενικότερου χαρακτήρα.

Οι μετρήσεις διενεργούνται στο πλαίσιο προγράμματος προληπτικής ιατρικής, αφορούν το σύνολο του πληθυσμού και η όλη διοργάνωση είναι κοινή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του παραρτήματος Πάτρας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έχει ήδη υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στα περισσότερα αστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουν καταρτίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Γεωργιόπουλος και η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας.

Διαβάστε Περισσότερα

Υποβολή αιτήσεων για ενίσχυση στη Βιολογική Κτηνοτροφία έως 30 Μαρτίου.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων -Διεύθυνση Χωροταξίας και Προστασίας Περιβάλλοντος καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη δράση 1.2 «Βιολογική Κτηνοτροφία» του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις», Άξονας 2, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013, σύµφωνα µε την υπ’ αριθµ. 800/19605/17-2-2012 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Οι ενδιαφερόμενοι – υποψήφιοι δικαιούχοι, αφού λάβουν γνώση των όρων και προϋποθέσεων της δράσης, μπορούν να υποβάλλουν στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού και Ελέγχου Λιπασµάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ) ή στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισµών (Ε.Α.Σ.), αίτηση ενίσχυσης, πλήρως συμπληρωμένη. Περίοδος υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης ορίζεται η περίοδος από 24/2/2012 έως 30/3/2012.

Η δράση εφαρμόζεται σε όλη την χώρα και μπορούν να ενταχθούν σε αυτήν τα παρακάτω ζώα: α Αίγες και Πρόβατα εκτατικής και ηµισταυλισµένης εκτροφής β. Βοοειδή µε γαλακτοπαραγωγική κατεύθυνση γ. Βοοειδή µε κρεοπαραγωγική/διπλή κατεύθυνση, εκτατικής και ηµισταυλισµένης εκτροφής. Λεπτομέρειες αναφέρονται αναλυτικά εντός της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Το πλήρες κείµενο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος µαζί µε συνηµµένο υπόδειγµα αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και Σχεδίου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης είναι διαθέσιµα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.minagric.gr, www.agrotikianaptixi.gr καθώς και στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Διαβάστε Περισσότερα

Απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Καραΐσκάκη Ξηρομέρου

Απόπειρα ανθρωποκτονίας σημειώθηκε χτες γύρω στις 4 το απόγευμα στο Καραΐσκάκη του δήμου Ξηρομέρου στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet δυο άνδρες περίπου 45 ετών, οι οποίοι φέρονται να έχουν προσωπικές και κτηματικές διαφορές λογομάχησαν και στη συνέχεια ο ένας πυροβόλησε τον άλλο μέσα στο αυτοκίνητο του με περίστροφο τρεις φορές.

Οι σφαίρες δεν πέτυχαν το στόχο τους και ο έτερος Ξηρομερίτης έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο και τον τραυμάτισε πολύ σοβαρά. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ασθενοφόρο και συνελήφθη ο οδηγός ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε πρώτα στο Μεσολόγγι και αμέσως μετά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο όπου βρίσκεται διασωληνωμένος.

(Πηγή:http://www.agrinionet.gr/)

Διαβάστε Περισσότερα