Δήλωση Καραγκούνη-Καλογιάννη για Ιονία Οδό - Εξελίξεις σε ένα μήνα

>> Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012


Με στόχο η Δυτική Ελλάδα και η Αιτωλοακαρνανία να μπουν και πάλι σε ρυθμούς ανάπτυξης και έργα ζωτικής σημασίας που έχουν μείνει στάσιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα να αποκτήσουν πνοή, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Κώστας Καραγκούνης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή  υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Σταύρο Καλογιάννη.      

Ο Αιτωλοκαρνάνας πολιτικός ενημερώθηκε από τον κ. Σταύρο Καλογιάννη για την εξέλιξη των έργων στους οδικούς άξονες της Δυτικής Ελλάδας και κυρίως για την Ιόνια Οδό. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ανέφερε στο κ. Κώστα Καραγκούνη ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες, ωστόσο γίνονται προσπάθειες προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να προχωρήσει το έργο που για αρκετό χρονικό διάστημα έχει σταματήσει.  Καθυστερήσεις που δημιουργήθηκαν λόγω έλλειψης βούλησης αρμόδιων  φορέων την  προηγούμενη τριετία και είχαν σαν αποτέλεσμα μεγάλα έργα, μεταξύ των οποίων και η Ιόνια Οδός να τεθούν στο περιθώριο. Σήμερα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να εξευρεθούν πόροι και κυρίως συμβιβαστική λύση από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να υπάρξει επανεκκίνηση των  εργασιών.

Σε ερώτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κώστα Καραγκούνη για το τι μέλλει γενέσθαι με την Ιόνια Οδό, ο κ. Σταύρος Καλογιάννης ανέφερε ότι βρίσκεται ανάμεσα στις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και σε ένα μήνα από τώρα θα υπάρξουν εξελίξεις.  

Δημοσίευση σχολίου