To πρώτο εξάμηνο του 2013 η επανεκκίνηση της Ιόνιας Οδού

>> Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτοκινητόδρομοι: το πρώτο εξάμηνο του 2013 η επανεκκίνηση των 4 μεγάλων έργων παραχώρησης

Σύμφωνα με την διοίκηση του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.

 Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2013 τοποθετεί η διοίκηση του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων παραχώρησης (Ε65, Ιόνια Οδός, Ολυμπία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου) σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τηλεδιάσκεψη των αναλυτών με αφορμή τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου.

 Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εταιριών παραχώρησης, του Δημοσίου και των τραπεζών βρίσκονται σε εξέλιξη, ωστόσο το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους παραμένει άγνωστο.

Η εισηγμένη συμμετέχει στα έργα της Ιόνιας Οδού, της Κεντρικής Ελλάδας Ε65 και του δρόμου Ελευσίνα-Πάτρα-Πύργος, όπου οι εργασίες έχουν ανασταλεί λόγω χρηματοδοτικών προβλημάτων περίπου τα τελευταία δύο χρόνια. Τα ανεκτέλεστο του ομίλου ανερχόταν έως το τέλος του εξαμήνου στο 1,73 δισ. ευρώ, από το οποίο το 32% αφορά projects του εξωτερικού.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει ανακηρυχθεί μειοδότης για έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,57 δισ. ευρώ, μετά την υπογραφή των οποίων το ανεκτέλεστο υπόλοιπο θα ανέρχεται στα 3,3 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, το πρώτο εξάμηνο, ανέλαβε έργα προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 200 εκατ. ευρώ βρίσκονται εκτός Ελλάδας.
Η εισηγμένη αντλεί ελπίδες για την προκήρυξη νέων έργων τα επόμενα χρόνια, τα οποία θα χρηματοδοτούνται είτε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ είτε με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ.

Πηγή: ypodomes.com

(Από : agrinionews.gr)

Δημοσίευση σχολίου