Κεντρική πολιτική ομιλία του Γιώργου Παπαναστασίου

>> Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Την κεντρική πολιτική του ομιλία στο Παπαστράτειο Μέγαρο , θα πραγματοποιήσει σήμερα, Παρασκευή 4 Μαΐου στις 20.30 μ.μ. ,ο υποψήφιος Βουλευτής Γιώργος Παπαναστασίου 

.Ακολουθούν σημεία της ομιλίας .

“Tην Κυριακή τα πάντα πρέπει να αλλάξουν, και θα αλλάξουν! Με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι της χώρας ,με ισχυρή λαϊκή εντολή για την αυτοδύναμη και αδέσμευτη κυβέρνηση που χρειάζεται η πατρίδα μας σηματοδοτούμε την έναρξη της νέας μεταπολίτευσης, κόντρα σε όλους εκείνους, απ’ τ’ αριστερά και τα δεξιά, που θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα βαλτωμένη στο χθες και τις αγκυλώσεις του.

Στέλνουμε, πρώτα – πρώτα ηχηρό μήνυμα καταδίκης σ’ αυτούς που με την καταστροφική τους πολιτική τα τελευταία δυόμισι χρόνια έφεραν την Ελλάδα και τους Έλληνες στην τραγική σημερινή κατάσταση . Σ’ αυτούς που εκλέχθηκαν με το «λεφτά υπάρχουν». Σ’ αυτούς που από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής τους ήρθαν κρυφά από τους Έλληνες σε επαφή με το ΔΝΤ και την ίδια ώρα δεν πήραν για μισό και πλέον χρόνο ούτε ένα μέτρο – αν κι απέναντί τους είχαν μια αξιωματική αντιπολίτευση που τους παρακινούσε . Το αντίθετο: άφηναν κρίσιμες Γενικές Γραμματείες ακέφαλες, Ψήφισαν ανεφάρμοστο προϋπολογισμό παροχών που έπεσε έξω την ίδια κιόλας μέρα, δεν μπόρεσαν να απορροφήσουν τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους .Την Κυριακή στέλνουμε ηχηρό μήνυμα καταδίκης σε εκείνους που, όταν είδαν ότι έσφιγγαν τα λουριά της πραγματικότητας, όταν είδαν τις συνέπειες της ανευθυνότητάς τους, αντί να αναλάβουν δράση ,βάλθηκαν να μιλούν για Τιτανικούς, βάλθηκαν να αποκαλούν τους Έλληνες «έθνος απατεώνων», και έσπευσαν οι ίδιοι να βάλουν πρώτοι τη λέξη «χρεοκοπία» στο διεθνή διάλογο για τη χώρα. Όσο κι αν προσπαθούν σήμερα με αλλαγές σε πρόσωπα να κρύψουν την αλήθεια για τις ευθύνες τους και να αγκιστρωθούν στο απατηλό όνειρο της συγκυβέρνησης, η αλήθεια είναι μία. Και την αλήθεια αυτή κανείς Έλληνας και καμία Ελληνίδα δεν την ξεχνά και δε τη διαγράφει: η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δέσμευσε τη χώρα σ’ ένα μνημόνιο καταστροφής το οποίο όχι μόνο δεν διαπραγματεύθηκε, αλλά ούτε καν το είχε διαβάσει.

Και όταν ήρθε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων, οι βουλευτές και οι υπουργοί της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αυτοί που σήμερα εμφανίζονται ως αθώες περιστερές και ψελλίζουν μισές συγγνώμες, από το να θίξουν τους κομματικούς τους στρατούς προτίμησαν να χτυπήσουν τη μεσαία τάξη, τους αδύναμους, τις παραγωγικές δυνάμεις και τους αναπτυξιακούς μοχλούς της χώρας. Και από το να ξεβολέψουν τους πελάτες τους, προτίμησαν να φορτώσουν τους Έλληνες με οριζόντιες περικοπές, με έκτακτες εισφορές, με την ακύρωση αναγκαίων δημόσιων έργων και το κλείσιμο απαραίτητων κοινωνικών υποδομών. Αντί να διαπραγματευθούν, να διεκδικήσουν και να πετύχουν την εφαρμογή ενός προγράμματος που θα δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης –και άρα εξυπηρέτησης των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας - μείωσαν δραματικά τα διαθέσιμα εισοδήματα των νοικοκυρών.”

Δημοσίευση σχολίου