Ημέρα Εκλογών ΠΑΣΟΚ

>> Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ημέρα εκλογών η σημερινή. Όχι όμως εθνικών εκλογών αλλά εκλογών ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα που κυριάρχησε τα τελευταία 30 (και πλέον) χρόνια στην πολιτική σκηνή της χώρας (με μικρές διακοπές), το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου σήμερα εκλέγει για Πρόεδρό του τον Ε. Βενιζέλο.

Ο κος Βενιζέλος ένας πανεπιστημιακός καθηγητής (από θα λέγαμε τη νεότητά του), ένας άνθρωπος που στήριξε τον Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν και κυβερνητικός εκπρόσωπος, ένας υπουργός όλα τα χρόνια (μετά το '89) της εξουσίας ΠΑΣΟΚ και ο τελευταίος υπουργός Οικονομικών της χώρας ο οποίος και την οδήγησε-οδηγεί σε μια διαγραφή χρέους κατά τον ίδιο ή σε μια συντεταγμένη κατά τους αντιπάλους του χρεωκοπία.

Βέβαια για το τελευταίο εάν ισχύει δεν φταίει αποκλειστικά ο ίδιος, μάλιστα ίσως να φταίει λιγότερο από όσο του καταλογίζουν, όμως πόσο εύκολο θα είναι για τον κο Βενιζέλο να δείξει και να αποδείξει ότι μπορεί να επικαλείται το "Τώρα Αρχίζουμε";

Αλήθεια κε Βενιζέλο τώρα αρχίζουμε; και το '81 τη κάναμε; το '93; το '96 με το Σημίτη; το 2009 με το Γιώργο; ΚΑΙ τότε αρχίζαμε ξανά και ξανά.

Σε κάθε περίπτωση για τον κο Βενιζέλο η εκλογή του (όπως και αν αυτή γίνει) είναι ένα μεγάλο βήμα που μπορεί αργά ή γρήγορα να τον οδηγήσει στην Πρωθυπουργία της χώρας ή να τον χρίσει η Ιστορία ως τον Πρόεδρο ενός μονοψήφιου ΠΑΣΟΚ και ως τον τελευταίο αρχηγό της μεταπολίτευσης;

Ο κύβος πλέον ερρίφθη.

Ακαρνάνας εν Αθήναις

Δημοσίευση σχολίου