Άρθρο - Παρέμβαση: «Όταν οι μάσκες πέφτουν, μην κοιτάζεις τον καθρέπτη»

>> Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να παραμένει στην παράταξη». Ο υπουργός Ανάπτυξης, σημείωσε ότι «το ΠαΣοΚ θα πάει με νέα ηγεσία στις επόμενες εκλογές».

Θανάσης Κατερινόπουλος: «Πρόεδρε, ήρθε η ώρα για διαγραφές».

Ακούγοντας την συνέντευξη του …συντρόφου Χρυσοχοίδη, και στη συνέχεια διαβάζοντάς την για να την εμπεδώσω καλύτερα - διότι άνθρωποι είμαστε κάποια πράγματα από αυτά που ακούμε δεν είμαστε σίγουροι ότι τα ακούσαμε σωστά, και σαφώς δεν πρέπει να αδικούμε κανένα - διαπίστωσα ότι ισχύει αυτό που λέει ο Ελληνικός Λαός : «δώσε θάρρος στο χωριάτη να ανέβει στο κρεβάτι»!!!

Η στοιχειώδης αντίληψη ενός μέσου ανθρώπου, διαπιστώνει περίτρανα ότι η συνέντευξη αυτή ήταν η αποκάλυψη του πώς κινιόταν 2 χρόνια τώρα, τόσο ο ίδιος όσο και όλοι όσοι έξαφνα γίνανε τιμητές του ΠΑΣΟΚ, και ιδεολόγοι !!!

Τώρα μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί δεν πήγε τόσο καλά και δυνατά όπως έπρεπε να πορευτεί το Κυβερνητικό σχήμα, έχοντας να αντιμετωπίσει απόνερα επικίνδυνα του παρελθόντος, ενός παρελθόντος που συμμετείχατε και σεις ο ίδιος κ. Χρυσοχοϊδη, χωρίς κανένα διάλλειμα απολύτως!!!

Τώρα εξηγείται η …απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου σε ότι αναγκαζόταν να προτείνει, λόγω της Πανευρωπαϊκής οικονομικής κατάρρευσης που πρώτος έκανε θέμα σε όλο το Παγκόσμιο σύστημα, και που ο…. σύντροφος Χρυσοχοίδης επιβράβευε μαχόμενος για τους χειρισμούς αυτούς, σε όλα τα φιλικά πάντα για κείνον, ΜΜΕ. Τα οποία ΜΜΕ δεν έχουν κάνει ποτέ λόγο για προσωπικές ευθύνες του Υπουργού Ανάπτυξης στην μηδενική παραγωγή έργου από το συγκεκριμένο τόσο σημαντικό υπουργείο και όχι μόνο.

Απορίας άξιον είναι, για όλες τις πολιτικές εποχές φυσικά, πώς ορισμένοι πολιτικοί με την επίφαση της ιδεολογίας και της ανιδιοτέλειας, μόλις αντιληφθούν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους, βρίσκουν πάντα τρόπο στο όνομα της ενότητας, της παράταξης και δεν ξέρω τι άλλο, να «ξεφεύγουν» από την μέχρι πρότινος υποτιθέμενη άλληλο-στηριζόμενη ομάδα, και να χρησιμοποιούν εκφράσεις του τύπου «σκουπίδι της ιστορίας», για κάποιους ανθρώπους που αποτελούν γονιδιακά ιστορία ηθικής, εντιμότητας και πατριωτισμού.

Θεωρώ ότι το τελευταίο που ενδιαφέρει το λαό αυτή τη στιγμή, είναι η άποψη και η επιδίωξη αναρρίχησης στην Ιεραρχία του κόμματος, του κάθε κυρίου Χρυσοχοίδη. Ο λαός μας έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει και να λύσει, προβλήματα που δημιουργήθηκαν από κυβερνήσεις του παρελθόντος και δικές μας, στις οποίες συμμετείχε και ο συγκεκριμένος πολιτικός, άλλοτε ως Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, αλλά και που τιμήθηκε αργότερα και ως υπουργός από τον ίδιο το κ. Παπανδρέου. Είναι συνεπώς αν μη τι άλλο υπερφίαλο, αυτή την ώρα, τόσο για τον Ελληνικό Λαό, όσο και για τον Ευρωπαϊκό Λαό, να προσπαθούν κάποιοι να απομονώνουν εσκεμμένα και εγωιστικά τα προβλήματα του κόσμου, επιρρίπτοντας ευθύνες, και προς χάριν εντυπωσιασμού προσπαθώντας να τις επιμερίσουν και στο άτομό τους, ώστε να πετύχουν την επανεκλογή τους ή την άνοδό τους!!!

Κάπως έτσι εξηγείται, σε όλη αυτή τη διαδρομή, γιατί δεν τηρείς την οδό των Θεσμικών οργάνων της παράταξης που επικαλείσαι ότι σέβεσαι, αλλά αντίθετα θέτεις υποψηφιότητα για Πρόεδρος του κινήματος μέσα από τα ΜΜΕ και ειδικά από συγκεκριμένο. Γιατί άραγε? Πιθανόν έτσι εκτιμάς ότι θα κριθείς καλύτερα από τη βάση της παράταξης στην οποία αναφέρεσαι ότι προσέφερες πολλά στην όλη σου πορεία.
Οι καιροί ου μενετοί ……

Θανάσης Κατερινόπουλος
Αθήνα 4.12.2011
http://katerinopoulos.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου