Ο Μάριος Σαλμάς στην Κίνα

>> Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Επέστρεψε από το Πεκίνο ύστερα από επταήμερη επίσκεψη ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάριος Σαλμάς όπου συμμετείχε σε αποστολή της Βουλής των Ελλήνων μαζί με τον κ. Ντίνο Βρεττό, Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, τον Βουλευτή του ΚΚΕ κ. Σπύρο Χαλβατζή και τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρο Δρίτσα.

Καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στην Κίνα ο κ. Μάριος Σαλμάς πραγματοποίησε πληθώρα επαφών. Συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Υπουργό Πληροφοριών, κ. Wang Chen, τον Υφυπουργό Πληροφοριών, κ. Dong Yunhu, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Συμβουλευτικής Συνέλευσης κ. Zhao Qizheng και την Αντιπρόεδρο του Εθνικού Κογκρέσου κα. Yan Junqi.

Τα θέματα προς συζήτηση ήταν ποικίλα με την βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας να πρωτοστατεί. Ωστόσο, ο κ. Σαλμάς ενημερώθηκε και συνομίλησε για εγχώρια ζητήματα πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως οι επενδύσεις της κυβέρνησης της Κίνας στο Θιβέτ και η διένεξη κυβέρνησης της Κίνας με τον 14o Dalai Lama, ο πενταετής σχεδιασμός για την ανάπτυξη της Κίνας αλλά και τα προβλήματα κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων που πρέπει να αντιμετωπίσει η Κίνα.

Δημοσίευση σχολίου