ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΝΑ ΟΡΚΙΣΕΙ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

>> Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

(Από το http://anatropi2020.blogspot.com/)

"ΞΗΛΩΝΕΙ" ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟ...

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και η επιλογή προσώπων με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το αντικείμενο της επικοινωνίας του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς τις αμέσως επόμενες ώρες.
Ο κ. Παπανδρέου επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και στη συνέχεια θα έχει επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την κυρία Αλέκα Παπαρήγα και τον κ. Φώτη Κουβέλη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το σενάριο που εξετάζεται είναι η τοποθέτηση προσώπου κοινής αποδοχής στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς και η επιδίωξη για συντονισμένες ενέργειες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ενόψει της συνόδου κορυφής και της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στο τέλος του μήνα.
Η πρόταση του πρωθυπουργού αφορά τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμο, ένα πρόσωπο με ισχυρά ερείσματα στην τρόϊκα, μένει, ωστόσο, να δούμε εάν θα συναινέσει προς αυτή την κατεύθυνση ο Αντώνης Σαμαράς.
Με βάση την υπάρχουσα πληροφόρηση από πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα ανακοινωθούν από τον ίδιο αργότερα σήμερα και αναμένεται να έχουν υλοποιηθεί στα αμέσως επόμενα 24ωρα.΄Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ορκίσει νέα κυβέρνηση την Παρασκευή/
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν προ ολίγου ότι ο πρωθυπουργός δεν σκόπευε να ζητήσει εκλογές κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια.

Δημοσίευση σχολίου