Εκδήλωση για την Εξωστρέφεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

>> Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Ο πολυσήμαντος ρόλος των εξαγωγών, ως κινητήρια δύναμη ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και απάντηση στην κρίση είναι το θέμα που θα συζητηθεί την προσεχή Τετάρτη 8 Ιουνίου, σε ημερίδα που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (Ο.Π.Ε.).

Η ημερίδα θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας και θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης. Τίτλος της είναι «Δυτική Ελλάδα – Οι εξαγωγές απάντηση στην κρίση». Στην ημερίδα παρών θα είναι και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Ε. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης ο οποίος θα μιλήσει για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του ΟΠΕ για τα έτη 2012-2013 και την υλοποίηση των δράσεων για το έτος 2011 ενώ ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας θα αναφερθεί στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί περισσότερες από 200 επιχειρήσεις από τις Περιφερειακές Ενότητας Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας που παρουσιάζουν εξαγωγική δραστηριότητα.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος θα παρουσιάσει στην διάρκεια της ημερίδας τόσο το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται σήμερα οι επιχειρήσεις που εξάγουν προϊόντα όσο και την ανάγκη ενθάρρυνσης και ενίσχυσης της εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας.

Δημοσίευση σχολίου