«Οι αγορές θέλουν να δουν "αίμα"», υπογραμμίζει ο Τζόζεφ Στίγκλιτς

>> Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Αθήνα
Υπέρ μίας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τάσσεται έμμεσα ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑgazino κρίνοντας με θετικό τρόπο πολλές από τις ενέργειες της κυβέρνησης.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος υπογραμμίζει ότι οι αγορές αλλά και οι ψηφοφόροι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες «θέλουν να δουν αίμα», δηλαδή σκληρά μέτρα για την αποκατάσταση των προβλημάτων στην ελληνική οικονομία.

Προσθέτει όμως ότι αυτό μπορεί να τους ωφελήσει βραχυπρόθεσμα αλλά θα ζημιωθούν μακροπρόθεσμα, «και αυτό δεν το γνωρίζουν».

Σχετικά με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης με επιμήκυνση ή κούρεμα του ελληνικού χρέους, ο Τζ.Στίγκλιτς επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα δύσκολο ερώτημα και ένα δίλημμα για μία χώρα που έχει να το αντιμετωπίσει.

Τάσσεται δε υπέρ μίας αναδιάρθρωσης για την Ελλάδα, με συμμετοχή και των τραπεζών. Υπογραμμίζει όμως ότι η ελληνική περίπτωση είναι διαφορετική από αυτή της Βραζιλίας ή της Αργεντινής, οι οποίες μετά από σοβαρά οικονομικά προβλήματα επέλεξαν επιμήκυνση και κούρεμα, αντίστοιχα ενώ τώρα επέστρεψαν στο δρόμο της ανάπτυξης.

(Πηγή:http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231107242)

Δημοσίευση σχολίου