Ο γεωπόνος και ο κτηνίατρος κοντά στους παραγωγούς

>> Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με αγρότες και κτηνοτρόφους της Δυτικής Ελλάδας ξεκινούν οι γεωπόνοι και κτηνίατροι που ανήκουν στο δυναμικό της Περιφέρειας, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Αγγελόπουλου.

Στόχος της πρωτοβουλίας που θα αναπτυχθεί και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας είναι η σε βάθος ενημέρωση των παραγωγών γύρω από ζητήματα που αφορούν τις αγροτικές καλλιέργειες και τις κτηνοτροφικές μονάδες.

«Θέλουμε τον γεωπόνο και τον κτηνίατρο κοντά στους παραγωγούς και για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε το επιστημονικό μας δυναμικό να ξεκινήσει έναν κύκλο στοχευμένων ομιλιών», τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγελόπουλος.

Το πρόγραμμα των ενημερωτικών συναντήσεων που καταρτίστηκε από την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Γενικός Διευθυντής κ. Χρ. Ποταμιάς) έχει ως εξής:

Στην Αχαΐα, ενημερωτική συνάντηση στην Κλειτορία του Δήμου Καλαβρύτων το απόγευμα της 18ης Μαΐου με θέματα «γενικά περί κτηνοτροφίας», «αδειοδοτήσεις σταβλικών εγκαταστάσεων», «σχέδια βελτίωσης - νέοι αγρότες», «μελιταίος πυρετός αιγοπροβάτων» και ομιλητές από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αχαΐας.

Στις 15 Ιουνίου ενημερωτική συνάντηση στα Σαγεϊκα του Δήμου Δυμαίων με θέματα «σχέδια βελτίωσης – νέοι αγρότες», «γενικά περί κτηνοτροφίας», «σαλιγκαροτροφία», «σύγχρονες θερμοκηπιακές καλλιέργειες» και «καλλιέργεια ροδιάς».

Στις 16 Ιουνίου στην Χαλανδρίτσα του Δήμου Ερυμάνθου με θέματα «Αδειοδότηση σταβλικών εγκαταστάσεων», «Προστασία Περιβάλλοντος – πολλαπλή συμμόρφωση», «Δεσμεύσεις νέων αγροτών», «Φωτοβολταϊκά για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος», «Πρόγραμμα μελιταίου πυρετού», «Σήμανση αιγοπροβάτων» και «Συνθήκες σταβλισμού – υγιεινή άμελξης».

Στην Αιτωλοακαρνανία οι ενημερωτικές συναντήσεις θα ξεκινήσουν στις 13 Μαΐου στη Βόνιτσα με θέματα «υποχρεώσεις σήμανσης και καταγραφής αιγοπροβάτων – ηλεκτρονική σήμανση», «μελιταίος πυρετός αιγοπροβάτων – ζωοανθρωπονόσοι – εμβολιακό πρόγραμμα», «επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις (εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων – σχέδια βελτίωσης)», «νέοι αγρότες», «βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία» και ομιλητές από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Αιτωλοακαρνανίας.

Την ίδια θεματολογία θα έχει η ενημερωτική συνάντηση που θα διοργανωθεί στις 17 Μαΐου στους Χαλκιόπουλους του Δήμου Αμφιλοχίας.

Αντίστοιχη ενημερωτική συνάντηση θα διοργανωθεί και στις 25 Μαΐου στον Αστακό.

Στην Ηλεία οι ενημερωτικές συναντήσεις θα ξεκινήσουν στις 25 Μαΐου στον Πύργο με θέματα «καλλιέργεια εσπεριδοειδών», «χρήση φυτοφαρμάκων-προστασία παραγωγού», «χρήση κτηνιατρικών φαρμάκων», «αδειοδοτήσεις σταβλικών εγκαταστάσεων» και ομιλητές από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ηλείας.

Στις 8 Ιουνίου θα φιλοξενηθεί αντίστοιχη εκδήλωση στην Αρχαία Ολυμπία με θέματα «ελαιοκαλλιέργεια», «δακοκτονία», «χρήση φυτοφαρμάκων-προστασία παραγωγού», «βιολογική καλλιέργεια ελιάς», «χρήση κτηνιατρικών φαρμάκων», «αδειοδοτήσεις σταβλικών εγκαταστάσεων».

Την ίδια θεματολογία θα έχει και η ενημερωτική εκδήλωση στο Κάστρο του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης στις 28 Ιουνίου.

Περαιτέρω προγραμματισμός ομιλιών, για το μήνα Ιούνιο, θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Δημοσίευση σχολίου