"Ο κ. Υπουργός προγραμματίζει για τις αρχές του καλοκαιριού επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας..."

>> Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επισκέπτεται αύριο Παρασκευή 13 Μαΐου και το Σάββατο 14 Μαΐου ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Στις 12 το μεσημέρι... της Παρασκευής ο κ. Γερουλάνος θα έχει συνάντηση με τους βουλευτές της Περιφέρειας, τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, τους Δημάρχους των Δήμων και από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων.

Η συνάντηση θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας.

Στις 3 το μεσημέρι ο κ. Υπουργός και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας (αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαΐας), στο Μέγαρο Κόλλα στην Πάτρα.

Το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού θα βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία. Στις 10 το πρωί θα ξεναγηθεί στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και στις 11 θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους φορέων του Τουρισμού της Δυτικής Ελλάδας στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η συνάντηση στην Αρχαία Ολυμπία είναι επικεντρωμένη σε ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Υπουργός προγραμματίζει για τις αρχές του καλοκαιριού επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, κατά την οποία θα συνοδεύεται από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του κ. Γερουλάνου στην Δυτική Ελλάδα εντάσσεται στον κύκλο επαφών που έχει ξεκινήσει ο κ. Υπουργός σ’ ολόκληρη την χώρα και στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την ενιαία στρατηγική ανάπτυξης στους τομείς του Πολιτισμού, του Τουρισμού και του Αθλητισμού.

Κατά την παρουσία του κ. Γερουλάνου στη Δυτική Ελλάδα θα δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί η πορεία μιας σειράς ζητημάτων, με έμφαση σε πολιτιστικές υποδομές και δράσεις, στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας αλλά και σε θέματα που αφορούν στον αθλητικό σχεδιασμό στην Περιφέρεια.

Δημοσίευση σχολίου