Ρ.Α.Σ. Πρωτομαγιά 2011

>> Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ρ.Α.Σ.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
«Για Παρέμβαση στο 15 Συνέδριο της ΟΛΜΕ, και Παλλαϊκή Δράση Ενάντια στο Κατοχικό Μνημόνιο»


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η φετινή Πρωτομαγιά είναι η πρώτη της εποχής του Μνημονίου και της τρόικας. Με αφορμή την κρίση κρατικού δανεισμού, το κεφάλαιο κατάφερε στους εργαζόμενους ταχύτατα αλλεπάλληλα πλήγματα, δια χειρός Κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ. Πλήγματα που γυρίζουν τους εργαζόμενους δεκαετίες πίσω, επιβάλλουν εργασιακό χάος, σπρώχνουν εκατοντάδες χιλιάδες στην ανεργία και ακυρώνουν δικαιώματα κατακτημένα με πολύχρονους σκληρούς αγώνες.

Η συγκέντρωση – πορεία της Πρωτομαγιάς στην Αιτωλ/νία είναι ένας σημαντικός σταθμός στην ταξική πάλη. Είναι η μέρα που οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για το ταξικό τους συμφέρον, πέρα από οποιαδήποτε συγκυρία, πέρα από οποιοδήποτε κλαδικό ή ατομικό συμφέρον. Η συγκέντρωση – πορεία της Πρωτομαγιάς μετράει πολύ. Μετράει στα μάτια των εκπροσώπων του κεφαλαίου, μετράει και στη συνείδηση των εργαζόμενων.

Κόντρα στον ασφυκτικό εναγκαλισμό των συνδικάτων από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, κόντρα στις λογικές της ενσωμάτωσης στο σύστημα, της συνδιαχείρισης, αλλά και του σεχταρισμού, οι εργαζόμενοι έχουν τη δική τους ανεξάρτητη ταξική πορεία. Γι’ αυτό στην Αιτωλ/νία συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις της πρωτομαγιάς χωρίς όμως να υιοθετούμε το πολιτικό πλαίσιο των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ ούτε και της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.

Κάτω το Μνημόνιο, το σύμφωνο για το Ευρώ, η Κυβέρνηση/ΕΕ/ΔΝΤ
Το χρέος δεν είναι του λαού, δεν το πληρώνουμε
Οργάνωση – Αντίσταση – Αγώνας
Να κάνουμε την οργή μας οργανωμένη δράση

Αγρίνιο 1 Μάη 2011
ΡΑΣ

Δημοσίευση σχολίου