1ο Πανελλήνιο βραβείο ζωγραφικής σε μαθητή του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου

>> Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού που διοργάνωσε το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οίκαδε της Τράπεζας Κύπρου, με θέμα : ¨Αν τα δέντρα μιλούσαν...¨

Ο διαγωνισμός που... ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2010 είχε πολύ μεγάλη απήχηση, καθώς συγκεντρώθηκαν 7.500 έργα ζωγραφικής, κολλάζ, φωτογραφίες και κατασκευές (ατομικά και ομαδικά) από 500 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, καθώς και πολλά καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Το έργο του 9χρονου Κωνσταντίνου Καρτέρη, μαθητή των τμημάτων ζωγραφικής του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου, επελέγη για να κοσμεί την αφίσα του φετινού πανελλήνιου διαγωνισμού. Σημειωτέον, σε κάθε διαγωνισμό για το Βραβείο Αφίσας επιλέγεται το πιο αντιπροσωπευτικό έργο από όλες τις συμμετοχές.

Τα έργα αξιολογήθηκαν από ειδική 7μελή επιτροπή την οποία αποτέλεσαν οι κ.κ.:
Ίρις Κρητικού, Ιστορικός Τέχνης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (Μ.Ε.Π.Τ.)
Γιώτα Καλλιακμάνη, Ζωγράφος – Εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού τμήματος Μ.Ε.Π.Τ.
Εύα Σταμάτη, Γραφίστα, Διευθύντρια Μ.Ε.Π.Τ.
Γιάννα Κιλίμη Ζωγράφος, Art Therapist, ΜΑ in AT
Γιάννης Σκουλάς, φωτογράφος
Κάρμεν Ρουγγέρη, ηθοποιός – σκηνοθέτης
Νατάσσα Κιουρκατιώτη, Προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων & ΕΚΕ Τράπεζας Κύπρου

Η έκθεση θα διαρκέσει από 5 έως 8 Μαϊου 2011 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σταθμού Μετρό στο Σύνταγμα.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαϊου 2011 και ώρα 12.00. Επίσης το Σάββατο 7 και τη Κυριακή 8 Μαϊου από τις 10:00 ως τις 17:00 θα λειτουργούν στον ίδιο χώρο βιωματικά εργαστήρια, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τα δένδρα παίζοντας παιχνίδια, ζωγραφίζοντας σε μπαλόνια, φτιάχνοντας κατασκευές και φυτεύοντας το δικό τους δενδράκι.

Δημοσίευση σχολίου