ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

>> Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΜΑΡΟΥΛΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Αξιότιμοι κ Υπουργοί Παιδείας

Θα θέλαμε να δείτε με θετική διάθεση τη διαμαρτυρίας μας για την πρόταση κατάργησης που έγινε σχετικά με το Σχολείο μας. Γνωρίζουμε, βέβαια, ότι η κατάργηση ή συνένωση Σχολικών Μονάδων είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, που ήδη σας έχει απασχολήσει. Επιθυμούμε όμως να λάβετε σοβαρά υπόψη σας και τις δικές μας αντιρρήσεις – θέσεις.

Ασφαλώς η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ακέραιους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Η συγχώνευση ή η κατάργηση των Σχολικών Μονάδων δεν καλύπτει βέβαια αυτή την ανάγκη. Στα πολυπληθή σχολεία η διδασκαλία συναντά πολλά προβλήματα, γίνεται δυσχερής και συχνά αναποτελεσματική.

Με έκπληξη και απορία ...πληροφορηθήκαμε ότι στην πρόταση για τον σχολικό «Καλλικράτη» υπάρχει και η συγχώνευση – κατάργηση του Γυμνασίου Καμαρούλας. Το Γυμνάσιο αυτό λειτουργεί εδώ και 27 χρόνια προσφέροντας τα μέγιστα στην πολιτιστική και μορφωτική ανάπτυξη της Καμαρούλας και της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Αγρινίου και Παναιτωλικού.

Η κατάργησή του θα δημιουργήσει δυσεπίλυτα προβλήματα στους μαθητές που κατάγονται από την κοινότητα Καμαρούλας και κυρίως στους μαθητές που έρχονται από γειτονικές κοινότητες.

Πιστεύουμε ακόμη ότι τα περιφερειακά μικρά σχολεία δεν πρέπει να κλείσουν γιατί τα περισσότερα φιλοξενούν μαθητές από απομακρυσμένα μέρη της περιόχης. Οι μαθητές αυτοί ξεκινούν από τα σπίτια τους στις έξι το πρωί ή και νωρίτερα για να φτάσουν στο σχολείο. Για να φτάσουν στην πόλη πρέπει να ξεκινήσουν ακόμη γρηγορότερα και να επιστρέψουν σπίτια τους στις τέσσερις ή αργότερα το απόγευμα.

Το μαθησιακό επίπεδο των παιδιών από την περιφέρεια είναι χαμηλότερο από αυτό των παιδιών της πόλης, με συνέπεια να μη μπορούν να ανταποκριθούν.
Ας μη ξεχνάμε :
• Όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή
• Η καλύτερη αποταμίευση είναι η σπατάλη για την παιδεία


Για αυτό λέμε:
• ένα δυναμικό ΟΧΙ στην κατάργηση ή στη συγχώνευση του Γυμνασίου Καμαρούλας
και προτείνουμε
• αφού η Κοινότητα Καμαρούλας παραχωρεί οικοπεδική έκταση 5 στρεμμάτων να οικοδομηθεί σύντομα, αν θέλει η Πολιτεία, ένα σύγχρονο κτίριο για το Γυμνάσιο ( και όχι μόνο ) Καμαρούλας, που θα μετονομαστεί σε 8ο Γυμνάσιο Αγρινίου, μια και όπως μάθαμε είναι νομοθετημένη από καιρό η ίδρυση 8ου Γυμνασίου στο Αγρίνιο αλλά εκρεμεί ακόμη η λειτουργία του
.

Με τιμή

Δεκαπενταμελές Συμβούλιο Μαθητών Γυμνασίου Καμαρούλας

Κοινοποίηση:
1. Παύλος Μοσχολιός, Δήμαρχος Δ. Αγρινίου
2. Κατσιφάρα Κωνσταντίνα, Αντιδήμαρχο Δ. Αγρινίου
3. Ιάκωβο Παλαιολόγο, Διευθυντή Δ.Ε. Ν. Αιτ/νίας
4. Ιωάννης Χώχος, Προϊστάμενος 1ου Γραφείου Δ.Ε. Ν. Αιτωλοακαρνανίας
5. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας
6. Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
7. Εφημερίδες «Συνείδηση», «Παναιτωλική», «Νέοι Καιροί», «Τα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας»
8. Διάφορα ιστολόγια Αιτωλοακαρνανίας

Δημοσίευση σχολίου