Ξεκινούν οι πρωινές οργανωμένες παραστάσεις της Παιδικής – Νεανικής Σκηνής

>> Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου ξεκινάει την Παιδική-Νεανική Σκηνή για τους μικρούς του φίλους. Έτσι από τις 8 Φεβρουαρίου θα παρουσιάσει σε συμπαραγωγή με το «Θίασο ΄81», το έργο της Νανάς Νικολάου «Ο γύρος της μέρας σε 80 κόσμους» σε πρωινές οργανωμένες παραστάσεις για μαθητές α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Ο «Θίασος ΄81» είναι ένας ιστορικός θίασος στο χώρο του θεάτρου για παιδιά με πολυετή παρουσία, ο πρώτος που ανέβασε στην Ελλάδα έργα του Ευγένιου Τριβιζά, που συνεχώς ανανεώνεται με νέα στελέχη, νέες ιδέες και σύγχρονη θεματολογία.

Λίγα λόγια για το έργο

¨ Τι είναι ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΣΕ 80 ΚΟΣΜΟΥΣ; ¨
Αναποδογυρίσαμε την γνωστή ιστορία του Ιουλίου Βερν και δημιουργήσαμε μία σημερινή, σύγχρονη, σε ένα διαδραστικό θέαμα- ακρόαμα που συνδυάζει το θέατρο και τον κινηματογράφο.
Ο Μάνος ένα αγόρι 11 ετών, αγαπάει πολύ τις βόλτες.
« Που πήγες πάλι;» τον ρωτούν. « Βόλτα πέρα» απαντάει. Έτσι, του έμεινε το παρατσούκλι: ο Βολταπέρας!
Σήμερα, κάνει μια βόλτα στο κέντρο της πόλης. Εκεί γνωρίζει ένα μοναχικό σκυλάκο. Με τα παιδιά του δίνουν όνομα και γίνονται φίλοι.
Από δω και πέρα το αγόρι, με την δίψα του για μάθηση, παρατηρεί με την καθαρή του παιδική ματιά τον κόσμο των μεγάλων, ενώ δίπλα του, ο σκύλος αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ο καλύτερος φίλος: Παιχνιδιάρης, άδολος και «σοφός» μέσα στην αλήθεια της φύσης.
Οι δυο τους, παρέα με τα παιδιά, που συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, θα μάθουν για την Ανακύκλωση και τον σεβασμό στο περιβάλλον, για την αγάπη στην Φύση και την προστασία της, για το πόσο καλή παρέα είναι ένα βιβλίο, για την μαγεία των παραμυθιών με τις παραβολές τους.
Η Μαρίσα, ένα κορίτσι συνομήλικο του Μάνου, που έρχεται από άλλη χώρα, θα γίνει η νέα του φίλη. Έτσι το αγόρι θα κατανοήσει τη χαρά και την σημασία της Πολυπολιτισμικότητας και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Στην παράσταση τα παιδιά εκφράζουν την γνώμη τους, παίζουν μουσική με τα αντικείμενα της σκηνής, αυτοσχεδιάζουν στους ρυθμούς ραπ, παρακολουθούν τη δράση των ηρώων να συνεχίζεται στην οθόνη και σκηνές ντοκυμαντέρ που, όχι μόνο πλουτίζουν την παράσταση, αλλά και εντυπώνουν στα παιδιά τα νοήματα που το έργο τα καλεί να κάνουν κτήμα τους.
Ένας Γύρος της μέρας σε 80 κι άλλους τόσους κόσμους της ζωής, της φαντασίας,
της αγάπης, που το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου σας καλεί να κάνετε μαζί του.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – Σκηνοθεσία : ΝΑΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Σκηνικά – Κοστούμια : ΙΩ ΜΕΤΑΛΛΙΝΟΥ
Μουσική: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ
Χορογραφίες: ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
Παίζουν : Πελαγία Αγγελίδου, Αννυ Ντουμούζη
Κωνσταντίνος Κυριακού, Ηλίας Χατζηγεωργίου
Χορηγοί Επικοινωνίας:
ΑΧΕΛΩΟΣ T.V., ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΗ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ,
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, ΓΕΓΟΝΟΣ, ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΜΑΧΗΤΗΣ, ΝΕΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, ΠΑΛΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ, AGRINIOPRESS
ΑΕΡΑΣ F.M., ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΑΝΤΕΝΝΑ STAR, ΔΥΤΙΚΑ FM

Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Δημοσίευση σχολίου