Κριτική Καραγκούνη σε Χρυσοχοϊδη

>> Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Χτες 29.01.2011 οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφειάρχες, και οι νέοι δήμαρχοι της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν στην Πάτρα, με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Ο κος Καραγκούνης απευθυνόμενος προς τον κο Υπουργό επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Δυτική Ελλάδα, τόνισε ότι στον αναπτυξιακό τομέα η κατάσταση στην περιφέρεια είναι απογοητευτική, τα επενδυτικά σχέδια είναι καθηλωμένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας ενώ το υπουργείο στέκει ανήμπορο να δώσει λύσεις.

Άσκησε κριτική στον Υπουργό ο οποίος θεωρεί ότι το υπουργείο θα κατορθώσει μέσω του αναπτυξιακού νόμου να εκταμιευθούν πάνω από 5 δις Ευρώ. Τέτοια εχέγγυα και βεβαιώσεις δεν έχει δώσει έως τώρα το Υπουργείο, το αντίθετο μάλιστα οι επενδυτικές προσπάθειες και τα σχέδια των Ελλήνων προσκρούουν στις υπηρεσίες του Υπουργείου.

Ο κος Χρυσοχοίδης εξήγγειλε ότι αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο η στήριξη στις εξαγωγές μέσω του επενδυτικού νόμου ενώ ο κος Καραγκούνης επεσήμανε ότι η ως άνω στήριξη δεν ξεπερνά τα 30.000.000 Ευρώ, ενώ έχει τεθεί και ο κανόνας de minimis γεγονός που μειώνει δραματικά τον αριθμό των πιθανών δικαιούχων.

Τέλος ο κος Καραγκούνης παρότρυνε τον κο Χρυσοχοίδη να δώσει άμεσα λύση στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται αν θέλει, τόσο η περιφέρεια όσο και η Ελλάδα να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Δημοσίευση σχολίου