Πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ Ξηρομέρου

>> Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου με τη νέα του σύνθεση που προήλθε από τις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Η πλειοψηφούσα σύμβουλος του νικητήριου συνδυασμού «Νέοι Ορίζοντες» Ντίνα Κουμανδράκη – Σαμαρά συγκάλεσε την συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου Αστακού και προήδρευσε της διαδικασίας. Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Πυθαγόρας Σαμαράς έλαβε στην συνέχεια το λόγο και αφού ευχήθηκε γόνιμη και παραγωγική θητεία στα μέλη του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου γνωστοποίησε την πρόταση της δημοτικής του ομάδας για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ο Δήμαρχος πρότεινε για πρόεδρο τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βασίλειο Μουρκούση , πρόταση η οποία συνάντησε στην ψηφοφορία την αποδοχή του συνόλου σχεδόν των μελών της μείζονος μειοψηφίας. Με την ίδια εντολή εκλέχτηκε αντιπρόεδρος ο κ. Λευτέρης Κατσαούνης, από την αξιωματική αντιπολίτευση και γραμματέας εκλέχτηκε όπως ορίζει ο νόμος από την πλευρά της πλειοψηφίας ο κ. Γιάννης Ζορμπάς!

Στην χθεσινή Συνεδρίαση εκλέχτηκαν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μετά από σχετικές προτάσεις των Δημοτικών Παρατάξεων!
Όπως προέκυψε από το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας που ακολουθήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης η Οικονομική Επιτροπή θα απαρτίζεται από τους Δ. Συμβούλους της συμπολίτευσης (Π. Γαζέτα, Α. Μαγγίνα, Σ. Λύτρα Ζ. Μητσάνη) ενώ από την αξιωματική αντιπολίτευση θα συμμετάσχουν στην εν λόγω επιτροπή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μπαμπούρης Κ. και Ε. Γαλούνης. Στην Επιτροπή τώρα Ποιότητας Ζωής θα συμμετέχουν από την συμπολίτευση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ( Τ. Κατσιπάνος, Μπίτας Ν. , Καυμενάκης Σ. και Ταμπάκης Η. )ενώ από την Αντιπολίτευση ο κ. Π. Τζαχρήστας και ο κ. Λαϊνάς Κ.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Δημάρχου Π. Σαμαρά συνεδρίασαν τα αιρετά μέλη της Τοπικής Κοινότητας Αστακού με θέμα την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου . Όπως προέκυψε από την ψηφοφορία πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αστακού εκλέχτηκε ατά πλειοψηφία ο κ. Αλέξης Λιβάνης ενώ Αντιπρόεδρος ο Κ. Τσιλιγιάννης Κωνσταντίνος.

Δημοσίευση σχολίου