Ενημερωτικά Sites vs Blogs

>> Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Πτώση παρατηρείται μετά τις εκλογές στην επισκεψιμότητα των blogs στην Αιτωλοακαρνανία και ιδιαίτερα στο Αγρίνιο.

Αναμενόμενη εξέλιξη καθώς το προηγούμενο διάστημα, λόγω εκλογών, το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου ήταν ιδιαίτερα αυξημένο.

Παρατηρούμε όμως επιπλέον ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες για τη δημιουργία ενημερωτικών portals/sites, στο νομό μας, που θα "ανταγωνιστούν"- αν μη τι άλλο- τα ενημερωτικά blogs.

Ήδη έχει θετική ανταπόκριση από το διαδικτυακό κοινό η προσπάθεια του agriniopress.gr ενώ και το Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας μετατρέπεται από τη Δευτέρα σε ηλεκτρονική εφημερίδα. Συνάμα η εφημερίδα ΣυνΕίδηση αναβάθμισε το site της.

Εκτός των παραπάνω παρατηρείται ότι επαγγελματίες δημοσιογράφοι έχουν προσωπικά blogs με υψηλή επισκεψιμότητα λόγω έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης.

Εμείς ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα καινούρια sites όπως και σε κάθε προσπάθεια για ενημέρωση.

Επιθυμούμε όμως να επισημάνουμε ότι blogs που επιμελούνται άνθρωποι που δεν είναι δημοσιογράφοι έχουν ένα σημαντικό ρόλο να επιτελέσουν ο οποίος δεν σχετίζεται τόσο με την ταχύτητα της ενημέρωσης αλλά με το σχολιασμό, την επικοινωνία μεταξύ των αναγνωστών, την ανταλλαγή απόψεων και το διάλογο.

Θεωρούμε πως τα προσωπικά blogs πολιτών εκφράζουν πολλές φορές απόψεις και ανησυχίες όλων μας, έχουν αξία, δίνουν άμεσο βήμα διαλόγου και θα πρέπει να στηριχθούν.

Η επιτυχία άλλωστε που είχαν μέχρι σήμερα τα blogs στο νομό μας δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία και παρότι ο "τύπος αντεπιτίθεται" θεωρούμε πως θα συνεχίζετε να στηρίζετε και να συμμετέχετε στις ζυμώσεις  απόψεων και ιδεών που γίνονται στην blog-ο-σφαιρα.

http://acarnania.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου