Συνάντηση Κατσιφάρα - Παπουτσή

>> Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μετά το τέλος της σημερινής (χθεσινής) σύσκεψης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό την προεδρία του Υπουργού κ. Χρήστου Παπουτσή έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Πάτρα, με άξονα το λιμάνι της πόλης, είναι αλήθεια ότι έχει επανέλθει στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο το τελευταίο διάστημα.

Για την αναχαίτιση του φαινομένου είναι σαφές ότι χρειάζεται ένταση των ελέγχων ώστε προς κάθε κατεύθυνση να σταλεί το μήνυμα ότι το λιμάνι της Πάτρας δεν μπορεί πια να υπολογίζεται ως οδός παράνομης διαφυγής προς τη δύση.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής παρουσίασε δέσμη μέτρων με στόχο τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης, χωρίς να παραγνωρίζεται η ανθρωπιστική πλευρά του φαινομένου.

Η ενίσχυση των ελέγχων με σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό (σκάνερ) τόσο στο λιμάνι της Πάτρας όσο και στους δρόμους που οδηγούν σε αυτό, η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και η δημιουργία νέων δομών παροχής ασύλου, η επαναπροώθηση όσων δεν δικαιούνται άσυλο, η δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας μακριά από τις λεγόμενες πύλες διαφυγής όπως είναι η Πάτρα, είναι μέτρα που απαντούν συνολικά στο πρόβλημα και για πρώτη φορά δημιουργούν συνθήκες ελέγχου των λαθρομεταναστών και όσων τους διακινούν.

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για τον προγραμματισμό δράσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και για την υπεύθυνη στάση του απέναντι στο πρόβλημα.

Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης αλλά και η ετοιμότητα της είναι δεδομένη και εκφράστηκε σήμερα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Εμείς θα παρακολουθούμε βήμα βήμα την υλοποίηση κάθε σκέλους του σχεδίου που έχει εκπονήσει το Υπουργείο. Είναι, άλλωστε, βέβαιο ότι η εφαρμογή των μέτρων που παρουσιάστηκαν θα οδηγήσει στην εκτόνωση του προβλήματος χωρίς αυτό να αντίκειται στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε δεσμευτικές για την χώρα μας Διεθνείς Συνθήκες».

Δημοσίευση σχολίου