Ούτε τα όπλα του Αγρινίου "μίλησαν"

>> Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ούτε τα όπλα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Αγρινίου έδωσαν τελικά κάποια απάντηση, καθώς, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα αποτελέσματα της συγκριτικής βαλιστικής εξέτασης έδειξαν ότι τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια.

Λίγες ώρες νωρίτερα οι αρχές ερεύνησαν ένα διαμέρισμα στην Άνω Γλυφάδα, το οποίο, όπως έγινε γνωστό, είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία ένας από τους έξι συλληφθέντες του Σαββάτου. Στο διαμέρισμα έφτασαν, όπως και στην περίπτωση του "Επαναστατικού Αγώνα", κατόπιν καταγγελίας.

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε πολυκατοικία της οδού Μυστρά 124 και στο οποίο βρέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και διάφορα άλλα αντικείμενα τα οποία εξετάζονται.

Όπως έγινε γνωστό, το διαμέρισμα είχε νοικιαστεί τον περασμένο Μάιο και πριν λίγες ημέρες ο ενοικιαστής είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη ότι θα το ξενοίκιαζε.

Παράλληλα, οι ειδικοί της Σήμανσης, ερευνούν όλα τα αντικείμενα και τους χώρους που έχουν για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό για εξετάσεις DNA, που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε άλλα άτομα.

Επιπλέον στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει οι σκληροί δίσκοι των 9 συνολικά ηλεκτρονικών υπολογιστών που έχουν βρεθεί, μήπως εντοπιστεί σε αυτούς κάποιο προσχέδιο προκήρυξης ή οτιδήποτε θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέο κύκλο ερευνών ή να αποδειχθεί η σύνδεση με συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση.

Σημειώνεται πως πληροφορίες υποστήριζαν πως σε έναν από τους υπολογιστές είχαν εντοπιστεί στοιχεία από τουλάχιστον 30 άτομα, στο όνομα των οποίων οι αρχές πιστεύουν πως είχαν φτιάξει πλαστές ταυτότητες για να διευκολύνουν τις συναλλαγές τους και να νοικιάζουν κρησφύγετα, όπως δηλαδή είχαν κάνει και μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα".

(Πηγή:http://www.avgi.gr/)

Δημοσίευση σχολίου