"Eγώ, ο Δημήτρης Σταμάτης σας καλώ να ανατρέψουμε το καθεστώς"

>> Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Με την κεντρική πολιτική του ομιλία ο Δημήτρης Σταμάτης ολοκλήρωσε την Πέμπτη το βράδυ τον προεκλογικό του αγώνα ενόψει των εκλογών της 2ης Κυριακής.

Ο κος Σταμάτης μίλησε σε ένα πολυπληθές ακροατήριο με έναν έντονα φορτισμένο πολιτικό λόγο στον οποίο προσέδωσε και προσωπικό τόνο.

«Σ’ αυτή την πόλη την ανατροπή την επιχείρησαν πολλοί», είπε ο Δημήτρης Σταμάτης ξεκινώντας την κεντρική του ομιλία για τον δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών στο Νέο Δήμο Αγρινίου. Και συνέχισε.
«Την επιχείρησε πρώτος ο Στέλιος Τσιτσιμελής. Επιχείρησε αυτή η πόλη να διατηρήσει και να αναδείξει την πολιτιστική της ταυτότητα.
Επιχείρησε να προσδώσει στην τοπική αυτοδιοίκηση ανθρώπινο πρόσωπο.
Επιχείρησε να οικοδομήσει τις αυτοδιοικητικές δομές του πολιτισμού. Πάλεψε
με το τότε κατεστημένο της πόλης και κέρδισε.
Γιατί η πόλη του έδωσε την εντολή να το κάνει και τα κατάφερε. Ο βίος και η πολιτεία του είναι γνωστή.
Δεν επιχείρησε ποτέ να φτιάξει δικό του σύστημα εξουσίας. Ο Στέλιος έβγαλε αυτή την πόλη από την εσωστρέφεια της.
Το επιχείρησε μετά ο Ντίνος Παπακωσταντίνου. Ο δικός μας Ντίνος.
Επιχείρησε έντιμα, δημοκρατικά και με αξιοπρέπεια την αντιπαράθεση. Επιχείρησε να καταγράψει την άλλη πλειοψηφία αυτής της πόλης. Επιχείρησε τότε το ακατόρθωτο. Πάλεψε μόνος του και έχασε για λίγο.
Το επιχείρησε ο Βαγγέλης Τσαμπαλάς. Ο Βαγγέλης της Αριστεράς. Επιχείρησε την ανατροπή. Επιχείρησε την αμφισβήτηση ενός συστήματος που είχε αρχίσει ήδη να χτίζει τις δυνάμεις, που το συγκροτούν μέχρι σήμερα.
Επιχείρησε να αλλάξει τις κατευθύνσεις και τις πορείες. Πάλεψε για το περισσότερο και το κέρδισε.
Απόψε. Αυτό το βράδυ. Απ’ αυτήν εδώ την ιστορική κεντρική πλατεία του Αγρινίου, από την πλατεία Μπέλλου, από την Πλατεία της Δημοκρατίας, εγώ, ο Δημήτρης Σταμάτης σας καλώ μεθαύριο την Κυριακή να ανατρέψουμε το καθεστώς.
Ένα καθεστώς διαπλοκής και συμφερόντων που όλα αυτά τα χρόνια σιτίστηκε και δυνάμωσε με την ανοχή όλων μας. Εκβίασε και ποδοπάτησε τα οράματα μας. Έσπειρε ζιζάνια και θέρισε υπανάπτυξη και μιζέρια.
Ανατροπή τώρα. Γιατί ο κόσμος αλλάζει. Γιατί έτσι δεν μπορεί να πάει άλλο. Γιατί το φτάνει πια, είναι στα στόματα όλων των δημοτών αυτού του μεγάλου και ισχυρού δήμου. Ενός Δήμου, που ξεκινάει από τον Αγαλιανό, το Περιστέρι και την Παραβόλα και φτάνει μέχρι το Αγγελόκαστρο.
Που ξεκινάει από την Ποταμούλα της Μακρυνείας, περνάει τον Αχελώο και φτάνει μέχρι την Σφήνα και το Καστράκι.
Αγρινιώτες.
Όλοι όσοι γεννηθήκαμε, κατοικούμε και αγωνιζόμαστε σε αυτές τις κοινότητες,
στις νέες κοινότητες των Αγρινιωτών, είμαστε απόψε εδώ, άλλοι με την παρουσία τους κι άλλοι με την αγωνία τους, για να επιχειρήσουμε και να πετύχουμε ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
Τώρα που οι τοπικές κοινωνίες αποδεσμεύτηκαν από τις προσωπικές τους υποχρεώσεις. Τώρα που όσοι προκάλεσαν με ψευτοδιλλήματα,πήραν την ηχηρή απάντηση τους.
Τώρα ήρθε η ώρα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Τώρα ήρθε η ώρα να βάλουνε πάνω απ’ όλα την προκοπή και την ανάπτυξη του Νέου Δήμου Αγρινίου.
Οι περιστάσεις είναι δύσκολες. Το θεσμικό πλαίσιο της νέας αυτοδιοίκησης, η νέα αρχιτεκτονική των Δήμων, ο πολυσυζητημένος Καλλικράτης, πολύπλοκος και φτωχός.
Όπως η Ελλάδα σήμερα. Όπως ο λαός μας σήμερα. Όπως όλοι εμείς σήμερα. Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν επιτέλους ότι με τον αέρα δεν σπάνε τα αυγά. Απλά βάφονται. Και σήμερα, αν θέλουμε να βγούμε αλώβητοι, απ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, πρέπει να σπάσουμε τα αυγά, που γεννάει για την αναπαραγωγή του ένα καθεστώς, που αρκείτε στα «καλά και συμφέροντα».

Δημοσίευση σχολίου