Π. Σαμαράς: «Οι Ξηρομερίτες ξέρουν ποιός χρωστά την πορεία σε κόμμα και ποιός στην κοινωνία»

>> Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Ξηρομέρου, Πυθαγόρα Σαμαρά στο ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS

-Κ. Σαμαρά με πιο κριτήριο πρέπει να επιλέξουν Δήμαρχο οι Ξηρομερίτες;

Να αξιολογήσουν την επαγγελματική διαδρομή , την προσωπική προσπάθεια , το ήθος και την προσφορά όλων εμάς που συμμετέχουμε στις εκλογές. Να εκτιμήσουν ποιός πίστεψε στον τόπο αφοσιώθηκε στην περιοχή και δεν ζήτα μονίμως θέσεις και αξιώματα. Δηλαδή να σκεφτεί ο κάθε Ξηρομερίτης ποιός επιδιώκει να φτιάξει την περιοχή και όχι η περιοχή να τον φτιάξει.

-Κ. Σαμαρά σε αυτές τις εκλογές ο κόσμος θα επιλέξει με κομματικό κριτήριο όπως καλούν οι αρχηγοί των κομμάτων ή με τοπικά χαρακτηριστικά;

Εγώ δεν είμαι χρισμένος ούτε επιδίωξα και εκβίασα στήριξη και εγγυήσεις . Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν την χώρα και δεν διεκδίκησα από καμία κυβέρνηση και από κανένα κόμμα δουλειά και θέση. Οι Ξηρομερίτες ξέρουν ποιός χρωστά την πορεία σε κόμμα και ποιός στην κοινωνία . Δεν θα τους ζητήσω . ούτε θα τους ρωτήσω με ποιό κόμμα είναι και ποιά είναι η ιδεολογική τους ταυτότητα ούτε τώρα το κάνω ούτε μετά τις εκλογές θα το κάνω. Είμαι ταγμένος και ανήκω στο κόμμα του Ξηρομέρου., των απλών καθημερινών ανθρώπων και με αυτούς θέλω να συνεργαστώ.

-Τελικά τι θα κρίνει την αναμέτρηση αυτή στο Δήμο;

Την αναμέτρηση θα την κρίνει το αλάνθαστο κριτήριο και η άποψη που έχουν οι πολίτες για κάθε υποψήφιο και το συνδυασμό του. Θα μετρήσουν εάν αυτός που τους ζητά την ψήφο τους ήταν σταθερός , ειλικρινής και ικανός. Δεν θα επηρεαστούν από ανέξοδες ρητορείες αι υποσχέσεις που κρύβουν άλλες επιδιώξεις μέσα τους.

-Εσείς ποιο στόχο έχετε για την περιοχή;

Θα εργαστώ για να δω τον Αστακό ένα σύγχρονο και ισχυρό αστικό συγκοινωνιακό κόμβο, με το Πλατυγιάλι σε λειτουργία και την περιοχή σε επιχειρηματική δραστηριότητα με εμπόριο και υπηρεσίες.

Τον Μύτικα και την Αλυζία να αποκτούν τουριστική δυνατότητα με σύγχρονες υποδομές και ποιότητα.

Τις Φυτείες και τις αγροτικές περιοχές του Δήμου να ξαναπαίρνουν ζωή , τα προϊόντα να βρίσκουν αγορές και τα χωριά να αποκτούν και πάλι παραγωγική δραστηριότητα , ένταση και δημιουργία.

Είμαι αποφασισμένος και για όλα αυτά θα εργαστώ με τους συνεργάτες μου.

-Ποιά ήταν η δική σας συμβολή μέχρι σήμερα στην περιοχή;

Το κυριότερο είναι ότι παρέδωσα ένα Δήμο χωρίς υποχρεώσεις και χρέη κάτι που ομολογεί απερίφραστα και ο κ. Σταίκος τον οποίο και τιμώ και επαινώ για το έργο του και θέλω να τονίσω πως κακώς παραγκωνίστηκε από το κόμμα του. Εκτός από την απόφαση μου να ασκήσω διοίκηση με τα ίδια χαρακτηριστικά , διαφάνεια, αποτελεσματικότητα έχω αποφασίσει να επενδύσω και τα οφέλη από την επαγγελματική προσπάθεια μου στην περιοχή, δημιουργώντας επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τουρισμό και προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας στο Ξηρόμερο και τους νέους της περιοχής που τους τιμώ και αγαπώ. Σας το επανέλαβα και πριν δεν ήρθα να φτιάξω τον εαυτό μου απο την πολιτική και το Δήμο, στον τόπο θέλω να προσφέρω, στην ζωή κουράστηκα, κατέβαλα προσπάθεια και ανταμείφτηκα όμως.

Δημοσίευση σχολίου