«Εμφραγμα» στο ακτινολογικό, «λουκέτο» στο μικροβιολογικό

>> Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

(Από http://www.enet.gr/)
Στα όριά τους έφτασαν οι εργαζόμενοι στο Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, όπως κατήγγειλαν χθες με έγγραφό τους. «Από τους 15 μείναμε αισίως 7»!

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει τελειώσει η σύμβαση των τεχνολόγων που είχαν προσληφθεί ως επικουρικό προσωπικό. Ταυτόχρονα δύο εργαζόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν, ενώ δύο άλλες εργαζόμενες έχουν άδεια τοκετού.

Το Γ.Ν. Αγρινίου εφημερεύει όλο το 24ωρο επί 365 ημέρες το χρόνο.

Το ακτινολογικό εξυπηρετεί όλες τις κλινικές και όλες τις ειδικότητες, τα χειρουργεία, τους φοιτητές, τους στρατευμένους, τις εξετάσεις που απαιτούνται για τους διορισμούς, τα βιβλιάρια υγείας κ.λπ. Στο α'τρίμηνο του 2010 εξυπηρετήθηκαν 20.000 άτομα.

Οι επτά εργαζόμενοι δηλώνουν ότι έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους. Απαιτούν λύση εδώ και τώρα, διότι όπως τονίζουν «δεν μπορούν καθόλου να λειτουργήσουν. Το να κοπούν άτομα από τις βάρδιες δεν είναι λύση. Πρέπει να έρθει προσωπικό. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα από έξαλλους εξεταζόμενους καθώς και ανθρώπινες ζωές».

Τέλος, δηλώνουν ότι σέβονται τις υποχρεώσεις τους, που απορρέουν από την εργασιακή τους σχέση. Απαιτούν από το υπουργείο ν' αναλάβει τις ευθύνες του για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, η οποια δεν μπορεί να στηρίζεται μόνο στο φιλότιμο των εργαζομένων.

Κλειστό όμως παραμένει από τον περασμένο Ιούνιο -σύμφωνα με καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου- και το Μικροβιολογικό Τμήμα στο ΙΚΑ στο Αγρίνιο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Η σύμβαση έληξε

Η σύμβαση της μοναδικής μικροβιολόγου έληξε πριν από δύο μήνες και δεν ανανεώθηκε, με αποτέλεσμα το τμήμα να οδηγηθεί στο κλείσιμο δημιουργώντας σοβαρά και οξυμένα προβλήματα στους ασθενείς της περιοχής.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι ασθενείς να καταφεύγουν στα ιδιωτικά εργαστήρια για τις βασικές μικροβιολογικές εξετάσεις πληρώνοντας από την τσέπη τους την εντεινόμενη πολιτική υποβάθμισης και απαξίωσης των δημόσιων μονάδων υγείας.

Στο συγκεκριμένο κατάστημα γίνονται καθημερινά 90 με 100 αιμοληψίες.

Το Ε.Κ. Αγρινίου καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και απαιτεί την άμεση επαναλειτουργία του Μικροβιολογικού Τμήματος με την πρόσληψη των απαιτούμενων μικροβιολόγων με μόνιμη και αποκλειστική εργασία.
Μ.ΠΙΝ - Ν.ΚΑΝ.

Δημοσίευση σχολίου