Διαρρήκτες με… τρόπους στην Αιτωλοακαρνανία!

>> Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Μια σπείρα διαρρηκτών που όμοιά της δεν έχουν καταγράψει ποτέ τα… εγκληματολογικά χρονικά, δρα τον τελευταίο καιρό στην δυτική Αιτωλοακαρνανία με στόχο τα εξοχικά σπίτια σε παραθαλάσσια θέρετρα! Πρόκειται για διαρρήκτες με… τρόπους, που συχνά αφήνουν άφωνα τα θύματά τους με την ευγένεια που τους συμπεριφέρονται!

Οι δράστες δεν διστάζουν να εισβάλλουν σε εξοχικές κατοικίες ακόμα και όταν οι ένοικοι είναι μέσα. Συνήθως, κάνουν την «δουλειά» τους αθόρυβα, χωρίς να τους αντιληφθούν. Κάποιες φορές, όμως, τα θύματα ξυπνούν και μένουν σύξυλα, όχι από τον τρόμο, αλλά από την συμπεριφορά των απρόσκλητων επισκεπτών:

«Παρακαλώ, ξανασκεπαστείτε με τις κουβέρτες σας… Δεν θα αργήσουμε! Μόνο ένα τέταρτο θα κάνουμε!» είπαν ψύχραιμα και… ευγενικά σε ένα ζευγάρι στην Πάλαιρο που αντιλήφθηκε την παρουσία τους!

"Σας χαιρετούμε, καλό βράδυ!" είπαν σε άλλα θύματά τους που τους παρακολουθούσαν εμβρόντητα να «αλωνίζουν» μέσα στο σπίτι τους στην ίδια περιοχή!

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά, πράγμα που δείχνει ότι είναι αλλοδαποί αλλά έχουν ζήσει στην χώρα… Η Αστυνομία προσπαθεί να τους εντοπίσει, αλλά το προσωπικό της δεν επαρκεί για νυχτερινές περιπολίες και η αστυνόμευση είναι ελλιπής στην περιοχή.

(Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=76189)

Δημοσίευση σχολίου