Κίνηση Πολιτών: Προχωράμε ανεξάρτητα και καθαρά

>> Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Σε αυτές τις εκλογές η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ προσέρχεται με ένα παρελθόν πέντε χρόνων δράσης εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου.

Έχουμε κατοχυρωθεί στην συνείδηση του κόσμου ως η συλλογικότητα που κατέθεσε ουσιαστικές προτάσεις, ανέδειξε ζητήματα, πρόβαλλε την εναλλακτική λύση απέναντι στη σημερινή μιζέρια και απραξία αλλά και δεν δίστασε να καταγγείλει πρακτικές αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης. Κάναμε ουσιαστική αντιπολίτευση και συνεργαστήκαμε για το καλό της πόλης με συμπολίτες μας χωρίς να κοιτάμε τις κομματικές ταμπέλες. Κρατώντας αυτό το παρελθόν είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα βήματα.

Ο «Καλλικράτης» δημιουργεί ένα νέο σαφώς πιο δύσκολο περιβάλλον. Πάμε στο δήμο Ναυπακτίας χωρίς την μεταρρύθμιση που είχε ανάγκη η αυτοδιοίκηση. Η ρύθμιση και μόνο του μεγέθους των δήμων δεν είναι αρκετή. Γι αυτό και ... κινδυνεύουμε από αυτοδιοίκηση να εκπέσουμε σε «σκέτη διοίκηση», με τη συμμετοχή και τον έλεγχο του πολίτη στα ζητήματα του χωριού, της συνοικίας, της πόλης του να δυσκολεύει σημαντικά. Έτσι στο νέο δήμο Ναυπακτίας οι προσωπικές πολιτικές, οι αυτόκλητοι σωτήρες, τα χρίσματα δεν μπορούν να δώσουν λύση. Μόνο η δημιουργία ομάδας που θα δουλέψει με δημοκρατία και διαφάνεια, με άμεσο στόχο να διοικήσει το δήμο με εντελώς διαφορετική λογική απ’ ότι μέχρι σήμερα έχουμε γνωρίσει, μπορεί να δώσει ελπίδα στον κόσμο, στη δύσκολη εποχή του Δ.Ν.Τ.

Συνδημιουργούμε ένα δημοτικό σχήμα με καύσιμα που θα μας οδηγήσουν μακριά. Απευθυνόμαστε σε όποιον έχει διάθεση προσφοράς στα κοινά μας πράγματα με ανιδιοτέλεια, να έρθει μαζί μας στο καινούριο. Δουλεύουμε για να συγκλίνουμε σε ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα και στη δημιουργία της ομάδας που θα το υποστηρίξει.
Αυτή την λογική την ενστερνίζονται, αυτοδιοικητικά στελέχη με εμπειρία, αλλά και νέοι άνθρωποι από τους έξι δήμους της Ναυπακτίας. Αυτό μας δίνει αισιοδοξία και τη δυνατότητα να βάλουμε τον πήχη ψηλά. Έχουμε εκλογικό στόχο να είμαστε παρόντες στη μάχη της δεύτερης Κυριακής για να έχει η Ναυπακτία τη δυνατότητα να επιλέξει την αλλαγή πορείας.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα όλα αυτά θα πάρουν σχήμα και μορφή με την δημόσια πρώτη εμφάνιση του νέου σχήματος. Όσο αφορά σε μένα, η διάθεσή μου για προσφορά είναι δεδομένη-άλλωστε η προηγούμενη θητεία μου στη θέση του δημοτικού συμβούλου το επιβεβαιώνει. Αν η ομάδα κρίνει ότι θα πρέπει να υποστηρίξω τις θέσεις και το πρόγραμμά της από τη θέση του επικεφαλής, θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ λειτουργώντας συλλογικά και από αυτή τη θέση ευθύνης.

Η κοινωνία μας είναι μικρή. Όλοι ξέρουν πως εγώ προσωπικά αλλά και η ομάδα μας θα σεβαστούμε το δημόσιο χρήμα, θα διοικήσουμε φέρνοντας τον πολίτη στο προσκήνιο, θα αγωνιστούμε απαιτώντας αυτά που ο δήμος Ναυπακτίας έχει ανάγκη, θα υλοποιήσουμε προτάσεις που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητά μας.

Γι αυτό λοιπόν, προχωράμε ανεξάρτητα και καθαρά. Πάμε να νικήσουμε για ν’ αλλάξουμε την πόλη και τα χωριά μας.

Κώστας Καρακώστας, δημοτικός σύμβουλος Ναυπάκτου

Δημοσίευση σχολίου