Ο κος Απόστολος Κατσιφάρας ως «λύση υπέρβασης»

>> Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας το ΒΗΜΑ ως «λύση υπέρβασης» των αντιθέσεων για τη θέση του υποψηφίου με το ΠΑΣΟΚ Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ακούγεται το όνομα του υφυπουργού κ. Απ. Κατσιφάρα, με μικρές όμως πιθανότητες.

Επιπλέον η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  αναφέρει ότι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Απ. Κατσιφάρας ενδιαφέρεται για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αναζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες για τον κο Κατσιφάρα και σας παρουσιάζουμε ένα σύντομο βιογραφικό του. Για να δούμε λοιπόν ποιος είναι ο κος Κατσιφάρας.

Ο Αποστόλης Κατσιφάρας γεννήθηκε το 1959 στο Καλέτζι Αχαΐας. Αποφοίτησε από το Λύκειο Ερυμάνθειας και είναι πτυχιούχος της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πατρών.

Είναι στέλεχος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πατρών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ).

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από τα μαθητικά του χρόνια. Σε ηλικία μόλις 19 ετών εκλέγεται μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ με ευθύνη στα θέματα νεολαίας του Νομού (1978-1979). Από το 1983 έως και σήμερα είναι μέλος της Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ.

Στις Νομαρχιακές εκλογές του 1994 και 1998 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος.
Αντινομάρχης Οικονομικής Ανάπτυξης από το 1997 έως το 2000, χειρίστηκε τα θέματα: Βιομηχανίας, Τουρισμού, Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας, Εμπορίου, Απασχόλησης, Υγείας και Πρόνοιας.

Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 εκλέγεται πρώτος σε σταυρούς Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας.
Από τις αρχές του 2003 αναλαμβάνει αναπληρωτής Νομάρχης Αχαΐας με αρμοδιότητες την Ανάπτυξη, τον Τουρισμό, την Γεωργία, την Κτηνοτροφία, το Εμπόριο, την Απασχόληση καθώς και τον Προγραμματισμό.

Την θέση διατηρεί έως τα τέλη του 2003, οπότε παραιτείται, εντασσόμενος στη λίστα των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την Αχαΐα.

Για να δούμε θα είναι το επόμενο βήμα του η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ή το δίδυμο Κατσικόπουλου - Σώκου θα πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις.

Άποψη μας πάντως είναι ότι μεγαλύτερη υπέρβαση για το ΠΑΣΟΚ θα ήταν ο νέος Περιφερειάρχης να μην είναι από την έδρα της περιφέρειας....

Δημοσίευση σχολίου