Απόφαση του ΔΣ της ΟΕΣΒΔΕΝ για το 5θημερο σε Άρτα-Γιάννενα-Αγρίνιο

>> Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Το Δ.Σ της ΟΕΣΒΔΕΝ σε συνεδρίαση στις 23/06/2010 στην Λευκάδα μεταξύ των άλλων ασχολήθηκε με το θέμα της πενθήμερης καλοκαιρινής λειτουργίας των καταστημάτων σε Γιάννενα , Αγρίνιο και Άρτα.

Το Δ.Σ. επισημαίνει ότι:
1. Για πάνω από 20 χρόνια σε Γιάννενα , Αγρίνιο και Άρτα τα καταστήματα παραμένουν κλειστά τα Σάββατα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
2. Αυτό ΟΛΑ αυτά τα χρόνια αποφασίζεται από τις Γενικές Συνελεύσεις των αντίστοιχων Εμπορικών Συλλόγων.
3. Το ίδιο αποφασίστηκε και για το καλοκαίρι του 2010 από τις Γ.Σ, των αντίστοιχων Συλλόγων.
4. Είναι γνωστό ότι οι Γ.Σ. ενός συνδικαλιστικού φορέα είναι το ΑΝΩΤΑΤΟ συνδικαλιστικό όργανο το οποίο μπορεί ακόμα και να καθαιρέσει το Δ.Σ. Πράγμα που έγινε για πρόεδρο εμπορικού Συλλόγου της περιοχής μας για παρόμοιο λόγο στο παρελθόν.
5. Άρα οι αποφάσεις των Γ.Σ. είναι απόλυτα σεβαστές και υποχρεωτικές για όλα τα μέλη του Συλλόγου. Είτε πήραν μέρος στην Γ.Σ ,είτε όχι. Αν είχαν αντίθετη άποψη όφειλαν να την υπερασπιστούν στην Γ.Σ. και με την ψήφο τους.
6. Οι αποφάσεις των Γ.Σ πρέπει να είναι σεβαστές και από τους εμπόρους που δεν είναι μέλη των Συλλόγων γιατί κανένας δεν τους εμποδίζει να είναι γίνουν μέλη, να γίνουν μέλη του Δ.Σ., να διοικήσουν το Σύλλογο.
7. Είναι πέρα από κάθε συνδικαλιστική ,ηθική αλλά και λογική σκέψη οι απόψεις που ακούγονται και ζυμώνονται ότι πρέπει να αγνοηθούν οι αποφάσεις των Γ.Σ. και ότι ο κάθε έμπορος να φερθεί κατά βούληση στο θέμα του πενθήμερου.
8. Τέτοιες απόψεις και θέσεις, πολύ περισσότερο όταν συνοδεύονται από ενέργειες, πρέπει να θεωρηθούν σαν επίθεση εναντίον των Συλλόγων ,της συλλογικής δράσης και λειτουργίας των και όχι απλά σαν κάποιες «ελεύθερες» απόψεις και σαν τέτοιες, δηλαδή εχθρικές, πρέπει να αντιμετωπισθούν από το σύνολο των συνδικαλιστικών φορέων και οργανώσεων.
9. Τέλος η ΟΕΣΒΔΕΝ θέλει να καταγγείλει των ρόλο ορισμένων Μ.Μ.Ε. της περιοχής μας στη ΒΔ Ελλάδα που ζυμώνοντας τέτοιου είδους απόψεις, παραπληροφορώντας, επεμβαίνουν ανοικτά εναντίον των συλλογικών διαδικασιών ,δηλαδή εναντίον της δράσης και λειτουργίας των Εμπορικών Συλλόγων. Πρέπει να προκληθούν, να εξηγήσουν στο κοινό τους αλλά και στους εμπόρους της κάθε πόλης όπου εμφανίζονται τέτοια δημοσιεύματα, γιατί έχουν αυτήν την εχθρική στάση απέναντι στη πλειοψηφία και τη δημοκρατική διαδικασία.
10. Αν πράγματι τα συγκεκριμένα ΜΜΕ ανησυχούν για το μέλλον της μικρής επιχείρησης , για το μέλλον του αυτοαπασχολουμένου έμπορου, ας παραχωρήσουν τις στήλες των εφημερίδων τους και τα μικρόφωνα τους για να προβληθούν τα προβλήματα μας.

Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ

Δημοσίευση σχολίου