Ecolife 2010

>> Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Για 2η συνεχή χρονιά το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Αγρινίου συμμετέχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις “Ecolife” που θα γίνουν στην “Τεχνόπολι” του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) στις 27 Μαίου 2010.

Στις φετινές εκδηλώσεις που έχουν θέμα το “οικολογικό σπίτι” βασική επιδίωξη των διοργανωτών είναι να συμβάλλουν με το κύρος τους ώστε τα παιδιά να καλλιεργήσουν από νωρίς την οικολογική τους συνείδηση.

Για τον σκοπό αυτό προσκάλεσαν όλους τους συμμετέχοντες να ζωγραφίσουν “έξυπνα και πράσινα” επιλέγοντας ενότητες όπως : εξοικονόμηση νερού, φυσικό φωτισμό, πράσινες στέγες, έξυπνα παράθυρα, οικιακή κομποστοποίηση, βιοκλιματική αρχιτεκτονική, κλπ.
Το Εικαστικό Εργαστήρι συμμετέχει με ένα ομαδικό έργο ζωγραφισμένο σε ύφασμα διαστάσεων 90Χ220 εκ. που απεικονίζει την σημασία της οικολογικής μας συμπεριφοράς στην σύγχρονη πόλη.

Στα πλαίσια της έκθεσης επίσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες θεατρικές παραστάσεις, προβολές ντοκυμαντέρ, διαδραστικές εκδηλώσεις από περιβαλλοντολογικές Μ.Κ.Ο. με θέματα όπως δενδροφύτευση, ανακύκλωση κ.ά., με κοινό στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 30 Μαίου 2010.

Δημοσίευση σχολίου