Απλή αποτύπωση της πραγματικότητας

>> Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για το νέο χάρτη αυτοδιοίκησης της χώρας, στο νομό μας σχηματίζεται ένας μεγάλος δήμος, ο 15ος σε πληθυσμό στη χώρα, ο νέος Δήμος Αγρινίου.

Αν και σε κάποιους φαντάζει το γεγονός αυτό εντυπωσιακό ή σε άλλους επικίνδυνο και δύσκολο να αποδώσει, στην ουσία, για την περίπτωση του Αγρινίου (αλλά και γενικότερα στο νομό), το σχέδιο "Καλλικράτης" αποτυπώνει απλά την πραγματικότητα.

Και ποια είναι αυτή; Καλώς ή κακώς, είτε αρέσει με μερικούς είτε όχι, από το Στράτο μέχρι την Παραβόλα και από Αγγελόκαστρο μέχρι τη Μακρυνεία, η τοπική κοινωνία είχε και πριν τον Καλλικράτη ως αστικό κέντρο αναφοράς το Αγρίνιο.

Ο Καλλικράτης επικυρώνει (αν ψηφιστεί βέβαια) επίσης τη βούληση των τοπικών κοινωνιών να συνασπιστούν σε ένα μεγάλο δήμο. Μην σπεύδουν μερικοί να κριτικάρουν ή μειώσουν τη βούληση του κόσμου. Ο λαός γνωρίζει και έχει ένστικτο. Τι γνωρίζει;

Γνωρίζει πως για να αποκτήσει ισχύ διεκδίκησης ο Δήμος του  και να βελτιώσει τις υπηρεσίες του πρέπει να είναι ένας μεγάλος δήμος. Γνωρίζει πως μόνη ευκαιρία για την περιοχή μας είναι να δημιουργηθεί ο τρίτος πόλος της Δυτικής Ελλάδας, μετά την Πάτρα και τα Γιάννενα, στην Αιτωλοακαρνανία και αυτός μπορούσε να είναι μόνο ο Δήμος Αγρινίου.

Βέβαια ο κόσμος δεν θα πρέπει να περιμένει θαύματα, ούτε θα πρέπει να μείνει αμέτοχος στο εξής στις εξελίξεις. Όλοι μας θα πρέπει να διεκδικήσουμε τόσο ο Δήμος Αγρινίου όσο και κάθε άλλος δήμος της περιοχής μας να οργανωθεί σε σωστά και σύγχρονα πρότυπα, να στελεχωθεί με ικανούς ανθρώπους και να ηγηθούν αυτού σημαντικοί άνθρωποι και όχι απαραίτητα "επώνυμοι" και προβεβλημένοι...

3 comments:

Ανώνυμος,  16 Μαΐου 2010 στις 2:32 μ.μ.  

O κόσμος τοχει τουμπανο και μεις κρυφό καμάρι

Ανώνυμος,  16 Μαΐου 2010 στις 2:36 μ.μ.  

Αγρινιο Πάρτα όλα!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος,  19 Μαΐου 2010 στις 7:10 μ.μ.  

Τι ενοείτε ικανοί άνθρωποι σα την κυρία που έβαλε την υπογραφή της και έστειλε πρόσκληση για τη συναυλία ιδιωτικού ωδείου.Έγινε κι αυτή μάνατζερ....!

Δημοσίευση σχολίου