Ψυχραιμία...

>> Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Το τελευταίο διάστημα στο Νομό μας παρατηρούνται σημάδια κοινωνικής και πολιτικής έντασης.

Το πρόγραμμα Καλλικράτης προκαλεί τριγμούς στις τοπικές κοινωνίες σχεδόν σε ολόκληρο το νομό, κυρίως λόγω του χωροταξικού σχεδιασμού του. Σχετικά βέβαια δεν θα πρέπει να αγνοούμε και τις αντιδράσεις που σχετίζονται με τις εν δυνάμει υποψηφιότητες για τις νέες (περιορισμένες) θέσεις "εξουσίας". Παλιοί και νέοι "εχθροί" σε θέσεις μάχης.

Η γενικότερη οικονομική κατάσταση είναι απαισιόδοξη και η ύφεση στο νομό μας, σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου μεγαλώνει. Στα παραπάνω προστίθενται οι αρνητικές εξελίξεις για το Αγρίνιο, στο θέμα του Εφετείου και η νίκη(;) του Μεσολογγίου. Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που δεν συνθέτουν και την καλύτερη "ατμόσφαιρα".

Καθώς αναμένουμε με την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας να ενταθούν, θεωρούμε πως πρώτη προτεραιότητα για τους ιθύνοντες, τοπικούς (και μη) άρχοντες, θα πρέπει να είναι η συνοχή της τοπικής κοινωνίας και η συννενόηση.

Δυστυχώς μπαίνουμε σε μια εποχή που, αναπόφευκτα ίσως, θα έχει μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές εντάσεις. Όμως ιδιαίτερα για τον τόπο μας θα πρέπει να φροντίσουμε τουλάχιστον να μην πυροδοτούμε αντιθέσεις αλλά να επιδιώκουμε την συννενόηση και τους χαμηλούς τόνους. Με λίγα λόγια συνιστούμε ψυχραμία σε όλους...

1 comments:

Ανώνυμος,  14 Μαΐου 2010 στις 6:21 π.μ.  

ΤΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΜΩΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ-ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΑΛΑ.ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

Δημοσίευση σχολίου