Στην ίδια δασοκτόνα ρότα...

>> Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη δεν προσήλθε στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου για τα μέτρα δασοπροστασίας, παρότι απευθυνόταν και σ' αυτήν και όχι μόνο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη.

Προφανώς δεν είχε τίποτε παραπάνω από την ενημερωτική ανακοίνωση που είχε εκδώσει το υπουργείο στις 11 Μάη και το οποίο ουσιαστικά επιβεβαίωνε τα όσα καταγγέλλονταν στην Ερώτηση, ότι δηλαδή η νέα αντιπυρική περίοδος βρίσκει τη χώρα απροετοίμαστη για δασικές πυρκαγιές, αφού:

* Οι διαδικασίες πρόσληψης εργατών τρίμηνης και οχτάμηνης απασχόλησης, που θα στελεχώσουν τις περιφερειακές δασικές υπηρεσίες, δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και κανείς δεν έχει αναλάβει καθήκοντα.
* Για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου έχουν εξασφαλιστεί μόνο 2 εκατ. περίπου από τον Ειδικό Φορέα Δασών, αλλά η διαδικασία κατανομής τους στα Δασαρχεία μόλις που έχει ξεκινήσει, ενώ δεν έχει κατανεμηθεί άλλο ένα ποσό ύψους 1,8 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
* Ακόμη δεν έχουν ενεργοποιηθεί κονδύλια από το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
* Ούτε καν η υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος καθαρισμού των δασών σε Αττική, Εύβοια, Κόρινθο, Αρκαδία, Αιτωλοακαρνανία και Χαλκιδική δεν έχει ξεκινήσει.

Και βέβαια η κυβέρνηση, παρότι θέλει να παραστήσει την ...«πράσινη», εξακολουθεί να στηρίζει την πολιτική εμπορευματοποίησης των δασών, αρνούμενη να καταργήσει τους δασοκτόνους νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που «οπλίζουν» κάθε χρόνο το χέρι των εμπρηστών, καταπατητών και οικοπεδοφάγων...

(Πηγή: http://www2.rizospastis.gr/)

Δημοσίευση σχολίου