Άναψε "κόκκινο" και για το Εφετείο Αγρινίου το ΣτΕ

>> Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Το 5ο Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας επέστρεψε ως «απαράδεκτα» και τα 4 Προεδρικά Διατάγματα (για την ίδρυση και λειτουργία νέων Εφετείων), που ο Υπουργός Δικαιοσύνης είχε αποστείλει μέσα στο Μάρτιο για τη σχετική επεξεργασία. Ειδικότερα το αρμόδιο Τμήμα του ΣτΕ «δεν προτείνει τη νομιμότητα» των Προεδρικών Διαταγμάτων, τα οποία συνεπώς δεν μπορεί να υπογράψει ο κ. Κάρολος Παπούλιας.

Και να σκεφτεί κανείς ότι όταν ο Υπουργός απέστειλε τα ΠΔ στο ΣτΕ, ανακοινώσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν ότι τα 4 Εφετεία (Ηρακλείου, Μυτιλήνης, Αγρινίου και Χαλκίδας) επρόκειτο να λειτουργήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβριο!!!

Σύμφωνα με την απόφαση του 5ου Τμήματος του ΣτΕ, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου καλείται- ύστερα από δύο και πλέον χρόνια- να γνωμοδοτήσει εκ νέου, αλλά και να αιτιολογήσει μια σειρά παραμέτρων σε επίπεδο επικαιροποίησης στοιχείων, χωροταξίας, βιωσιμότητας άλλων εφετείων κ. ά.

Πάντως το κλίμα για τα 4 ΠΔ στο 5ο Τμήμα του ΣτΕ, φαινόταν πως ήταν αρνητικό τις τελευταίες ημέρες. Και δεν ήταν μόνο οι τρεις αναβολές της διάσκεψης, αλλά και οι πιέσεις που επιχειρούσαν … «αντίπαλες» πόλεις. Τα Χανιά, το Μεσολόγγι και η Σύρος δεν έκρυψαν ποτέ τις αντιδράσεις τους. Αυτό δεν είναι μεμπτό. Μεμπτές είναι οι υπαναχωρήσεις και οι παλινωδίες μιας ακόμα κυβέρνησης!

(Πληροφορίες: http://www.goodnet.gr/)

Δημοσίευση σχολίου