Ένοπλη ληστεία για ...70 ευρώ!

>> Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ένοπλη ληστεία με το "καλημέρα" στο Ταχυδρομείο Ευηνοχωρίου.

Δύο ληστές με μοτοσικλέτα σταμάτησαν στο Ταχυδρομείο του χωριού μας (σημειωτέον πως ήταν οι μέρες που μοίραζαν τις συντάξεις των αγροτών) και με την απειλή όπλου ζήτησαν τα χρήματα του ταμείου.

Τα χρήματα όμως τα είχε ήδη πάρει ο διανομέας και το μόνο που κατάφεραν οι ληστές είναι να πάρουν ένα μικρό ποσόν (70 € περίπου) κάτω απ' τα έντρομα μάτια των συγχωριανών μας που περίμεναν στο ιατρείο , δίπλα στο ταχυδρομείο.

Οι ληστές κλείδωσαν τους υπαλλήλους του ταχυδρομείου στην αποθήκη, αφού πρώτα γρονθοκόπησαν τον ένα εξ αυτών, και έφυγαν με την μοτοσικλέτα τους.

Όλα αυτά έγιναν σε χρόνο δευτερολέπτων, κι ενώ ήδη είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία που κατέφθασε με μηχανές και περιπολικά σε ελάχιστο χρόνο αλλά παρ' όλα αυτά δεν τους πρόλαβε.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το ταχυδρομείο Ευηνοχωρίου είναι η δεύτερη φορά που γίνεται στόχος ληστών σε διάστημα λίγων ετών, αλλά και αρκετά μεμονωμένα γεγονότα στο χωριό μας δείχνουν πως οι καιροί έχουν πλέον αλλάξει και τίποτε δεν είναι όπως χθες που ποτέ δεν κλειδώναμε τις πόρτες των σπιτιών μας.

Αυτό ακόμη δείχνει το μειονέκτημα της κατάργησης του αστυνομικού τμήματος που υπήρχε στο χωριό μας πριν μερικά χρόνια, και την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής μας (Ευηνοχώρι, Αη Γιώργη, Γαλατά, Κουτσοχέρι, Περιθώρι κλπ) σε μια κοινωνία 8000 κατοίκων περίπου.

Καλό είναι οι υπεύθυνοι να αναθεωρήσουν το σκεπτικό της κατάργησής του και να επαναφέρουν το αστυνομικό τμήμα στο χωριό μας , που κατά την προσωπική μου γνώμη είναι πλέον απαραίτητο...

(http://evinohori.livepage.gr/)

2 comments:

Ανώνυμος,  6 Μαΐου 2010 στις 3:39 μ.μ.  

Αστυνομία ΚΛΕΦΤΕΣ...

DasPan 6 Μαΐου 2010 στις 10:39 μ.μ.  

ΠΡΟΣ ACARNANIA BLOG
φιλοι μου συγχαρητηρια που τηρειτε τους κανονες δεοντολογιας και αναγραφετε την πηγη των αναρτησεων σας...
φιλικωτατα
Π.Δ.

Δημοσίευση σχολίου