400 ποδήλατα δωρεάν στους πολίτες της Ναυπάκτου

>> Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ειδικότερα παραδίδονται προς τους πολίτες 400 νέα ποδήλατα, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν, εφόσον καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα στην αρμόδια υπηρεσία.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο. Ένα έργο που αλλάζει τη Ναύπακτο, αλλά και τη νοοτροπία όλων μας» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά Μέσα Επικοινωνίας ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης.
Όπως ο ίδιος είπε «η Ναύπακτος γίνεται επιτέλους μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, αφού ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ γίνεται πράξη, χωρίς καμία επιβάρυνση για τους πολίτες. Από σήμερα αλλάζουμε νοοτροπία, αφήνουμε το αυτοκίνητο και προστατεύουμε τον ποδηλατόδρομο. Είναι υπόθεση όλων μας να ζούμε σε μία πόλη φιλική και ανθρώπινη».

Τα ποδήλατα θα παρέχονται με την υπογραφή συμβολαίου μακροχρόνιας μίσθωσης, χωρίς κόστος, με την υποχρέωση όμως να επιστρέφονται στον Δήμο μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στις υποχρεώσεις των πολιτών θα συμπεριλαμβάνεται η ορθή χρήση και η συντήρηση των ποδηλάτων. Η διανομή ποδηλάτων ξεκινά άμεσα με την ολοκλήρωση του έργου.
Με την χρήση των ποδηλάτων μειώνονται οι ρύποι, το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα στάθμευσης ενώ παράλληλα οι πολίτες χρησιμοποιούν ένα οικονομικό και οικολογικό μέσο που βελτιώνει την υγεία τους.
«Ένα σπουδαίο έργο για την πόλη μας γίνεται πράξη. Με την προμήθεια των 400 ποδηλάτων ουσιαστικά ξεκινά η χρήση ενός σημαντικού έργου για τη Ναύπακτο. Ο ποδηλατόδρομος μήκους 5.7 Km, που περιλαμβάνει το παραλιακό μέτωπο της πόλης, το ιστορικό και εμπορικό κέντρο και τα σημαντικότερα σημεία της Ναυπάκτου σε συνδυασμό με τα έργα ανάπτυξης δημιουργούν ένα σύγχρονο δίκτυο υποδομών έτοιμο να παραδοθεί στους κατοίκους της Ναυπάκτου και τους επισκέπτες της πόλης μας. Η Ναύπακτος αλλάζει. Η πόλη μας γίνεται φιλική και ανθρώπινη για όλους».

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει η Ναύπακτος μια από τις πιο φιλικές πόλεις για χρήση ποδηλάτου στην Ελλάδα αλλά και να γίνει η κατάλληλη εκπαίδευση των κατοίκων στην χρήση των ποδηλάτων ώστε να ξεκινήσει στο μέλλον η υλοποίηση ενός μοντέρνου συστήματος αυτοματοποιημένης μίσθωσης ποδηλάτων 3ης γενιάς, τόσο για τους πολίτες, όσοι και για τους επισκέπτες, τόνισε ο Δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι το έργο του ποδηλατόδρομου χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολόκληρου από Κοινοτικούς Πόρους μέσω του Υπουργείου Μεταφορών και είναι ένας από τους δέκα ποδηλατοδρόμους που εξασφαλίστηκαν και υλοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Στη συνέντευξη τύπου ο Αντιδήμαρχος Ν. Κούμπιος κάνοντας ειδική αναφορά στο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, τόνισε πως βοηθά σημαντικά στην τόνωση της εμπορικής κίνησης και της βελτίωσης του κυκλοφοριακού φόρτου στο εμπορικό κέντρο της πόλης και κάλεσε ταυτόχρονα τους πολίτες για μία ακόμη φορά να συμβάλλουν με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο στην εφαρμογή του μέτρου. Επίσης ανέφερε ότι σε ότι αφορά τους μόνιμους κατοίκους, δε θα δοθούν ειδικές κάρτες στάθμευσης, εφόσον τα στοιχεία τους είναι ήδη καταγεγραμμένα στο ηλεκτρονικό αρχείο του συστήματος λειτουργίας.

Σ. Σ. Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στο Πρωτόκολλο του Δήμου.

Δημοσίευση σχολίου