Διάσταση απόψεων νομαρχών για τον "Καλλικράτη"

>> Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Στις 28 και 29 Απριλίου, οπότε θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), θα λάβουν οι νομάρχες τις τελικές τους αποφάσεις για τον "Καλλικράτη".

Χθες, το προσχέδιο που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης σε συνάντηση των νομαρχών όλης της χώρας που συγκάλεσε η ΕΝΑΕ και, όπως διεφάνη, υπάρχει διάσταση απόψεων, με τους προσκείμενους στη Ν.Δ. να κρατούν πιο "κομματική" στάση και να το απορρίπτουν, σε αντίθεση με τους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ που το αποδέχονται.

Για ασάφειες και ελλείψεις στο προσχέδιο μίλησε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, νομάρχης Μεσσηνίας Δ. Δράκος, ενώ επανέλαβε ότι εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, στο συνέδριο η απάντηση στον "Καλλικράτη" θα είναι "όχι". Ικανοποιημένος εμφανίστηκε, αντίθετα, από το προσχέδιο ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στην ΕΝΑΕ, νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας, ο οποίος κάλεσε τους "γαλάζιους" νομάρχες να αφήσουν πίσω πολιτικές ταυτότητες και προσωπικές φιλοδοξίες.

"Μεταρρύθμιση πρέπει να σημαίνει αποκέντρωση του κράτους. Αυτός ο όρος δεν ικανοποιείται με το προσχέδιο", υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο Γ. Αγοραστάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ και εκπρόσωπος της παράταξης "Ανεξάρτητη Νομαρχία". "Αποκέντρωση σημαίνει μεταφορά - 'πακέτο' όλων των αρμοδιοτήτων της κρατικής περιφέρειας στην αιρετή, κάτι το οποίο δεν γίνεται", συμπλήρωσε ακόμη, ενώ παρατήρησε ότι το προσχέδιο είναι πολύ αόριστο σε ό,τι αφορά τα οικονομικά των νέων δομών.

(Πηγή: http://www.avgi.gr/)

Δημοσίευση σχολίου