Μια νέα εποχή ξεκινά για την Αιτωλοακαρνανία

>> Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ανεξάρτητα του τελικού χωροταξικού σχεδίου του Καλλικράτη, μια νέα εποχή μόλις αρχίζει για την Αιτωλοακαρνανία.

Όπως δημοσιεύουμε, σε προηγούμενη ανάρτηση μας, στο Acarnania Blog, ο εκλογικός νόμος θα αλλάξει, η αυτοδιοίκηση θα αλλάξει αλλά κυρίως η ζωή μας με τα νέα οικονομικά μέτρα θα αλλάξει.

Στη συγκυρία αυτή ο νομός μας δεν ήταν έτοιμος για τα δύσκολα καθώς δεν έχει επιλύσει ακόμα βασικά σημεία υποδομών του και ανάπτυξης. Η Αιτωλοακαρνανία υστερεί σε ανάπτυξη έναντι άλλων νομών (τουριστική, βιομηχανική, εμπορική, μεταποιητική). Ακόμη δε και στον αγροτικό τομέα δεν έχει βρεθεί η νέα πρόταση, μετά τον καπνό, που θα "θρέψει" τους νέους αγρότες της περιοχής.

Παρατηρείται και ίσως ενταθεί με τον Καλλικράτη, μια αστικοποίηση και μια μεταστροφή σε νέα επαγγέλματα. Είναι όμως η κατάλληλη επιλογή αυτή σε καιρούς οικονομικής κρίσης; Θα δείξει.

Το σίγουρο πάντως είναι πως οι καιροί αλλάζουν γρήγορα. Ίσως πιο γρήγορα από ποτέ. Ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης για την περιοχή είναι ζητούμενο. Θα βοηθήσει σε αυτό η νέα αυτοδιοικητική και εκλογική δομή της χώρας; Δεν μπορούμε να το ξέρουμε σήμερα. Το ελπίζουμε όμως γιατί διαφορετικά θα κινηθούμε στη νέα εποχή που ξεκινά ως κομπάρσοι και όχι ως πρωταγωνιστές. Και αυτό δεν το αξίζει αυτός ο ιστορικός και τόσο σημαντικός τόπος. Ο τόπος μας.

Δημοσίευση σχολίου