"Χωρίς μεγάλη πλειοψηφία και ισχυρή νομιμοποίηση στην κοινωνία" η απόφαση της ΤΕΔΚ

>> Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Π. Μοσχολιός, με αφορμή τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ σχετικά με τον χωροταξικό σχεδιασμό των Δήμων του Νομού Αιτ/νίας έκανε την εξής δήλωση:

«Σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, την περιφερειακή ανάπτυξη και το μέλλον της αυτοδιοίκησης, πιστεύω ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις και συγκλίσεις, πάντα σε συνάρτηση με τη βούληση των τοπικών κοινωνιών.

Αποφάσισα να αποχωρήσω από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ προκειμένου να μη συμμετάσχω στη λήψη μιας απόφασης που δεν θα εξασφάλιζε μεγάλη πλειοψηφία, ώστε να έχει και ισχυρή νομιμοποίηση στην κοινωνία.

Διαβάζοντας την απόφαση της ΤΕΔΚ, που δόθηκε στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνεται η στάση μου και δικαιώνεται η επιλογή μου να αποχωρήσω από τη συνεδρίαση».


Στην ουσία της δήλωσης του ο κος Μοσχολιός αμφισβητεί "την ισχυρή νομιμοποίηση στην κοινωνία" της απόφασης της ΤΕΔΚ. Υποθέτουμε πως αναφέρεται στο οριακό αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας και την μη αποδοχή του συνόλου της πρότασης από τις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν στην προοπτική της πρότασης της ΤΕΔΚ, όπως ήδη είχαμε επισημάνει σε προηγούμενες αναρτήσεις μας.

1 comments:

Ανώνυμος,  21 Απριλίου 2010 στις 6:37 μ.μ.  

ΑΣ ΕΜΕΝΕ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ...ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

Δημοσίευση σχολίου