Αδελφότης Αιτωλοακαρνάνων στη Νέα Ζηλανδία

>> Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Όπως μας ενημέρωσε με επιστολή του (email) ο κος Θεόδωρος Καλαντζής στη μακρινή Νέα Ζηλανδία δραστηριοποιείται Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων με 170 μέλη και την ονομασία Αδελφότης Αιτωλοακαρνάνων.

Ο κος Καλαντζής, πρόεδρος του συλλόγου και αναγνώστης του ιστολογίου, μας ενημερώνει ότι οι συμπατριώτες μας στη Νέα Ζηλανδία εορτάζουν τις Εθνικές Επετείους και τηρούν όλα τα Ελληνικά έθιμα στην Μητρόπολη τους αλλά και στην αίθουσα εκδηλώσεων τους.

Το Δ.Σ της Αδελφότητας Αιτωλοακαρνάνων έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Θεόδωρος Καλαντζής, από Θύριο Βόνιτσας
Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Σερεπίσος, από Πάλαιρο
Γραμματικός(*): Γεώργιος Μπούρας, από Κανδήλα (* όπως αναφέρεται στην επιστολή του κου Καλαντζή)
Ταμίας: Γιάννης Σερεπίσος, από Πάλαιρο
Σύμβουλοι: Τσαμίδας Δημήτριος, Γόλιας Μπεν, Γεροντής Χρήστος, Μπότσικας Παναγιώτης, Σερεπίσος Βασίλειος, Αποστολάκης Στάθης, Αποστολάκης Κώστας, Κατσάνος Δημήτριος

Η επιστολή του κου Καλαντζή από το Wellington της Νέας Ζηλανδίας μας έδωσε ιδιαίτερη χαρά και τον ευχαριστούμε γιαυτό.

Μας ζήτησε να δημοσιεύσουμε τα γραφόμενα του για να δείξουμε πως είναι και αυτοί Έλληνες και τηρούν τα Ελληνικά έθιμα, παρότι βρίσκονται μακρυά από την πατρίδα. Να στε σίγουρος κε Καλαντζή πως κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Οι Έλληνες και μάλιστα οι Αιτωλοακαρνάνες της Διασποράς τιμούν την Ελλάδα στο εξωτερικό με την εργασία και την πρόοδο τους. Γι΄ αυτό σε εσάς και όλους τους απόδημους αξίζουν συγχαρητήρια.
Είμαστε πάντα στην διάθεση σας να προβάλουμε δραστηριότητες σας.

Σε επόμενη ανάρτηση μας θα δώσουμε περισσότερα στοιχεία με ειδικό αφιέρωμα στον Ελληνισμό και ιδιαίτερα τους Αιτωλοακαρνάνες της Νέας Ζηλανδίας.

1 comments:

ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 29 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:45 μ.μ.  

ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ Η Αδελφότητα των Ακαρνάνων Νεας Ζηλανδίας ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΙΚΗ ΤΗΣ??

Δημοσίευση σχολίου