Ανεπαρκής η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αστακού

>> Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Την αγανάκτησή τους για τον τρόπο που λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Αστακού εκφράζουν οι κάτοικοι της περιοχής μέσω της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Πολιτών του Δήμου Αστακού.

Αυτό επισημαίνεται σε επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Μουλόπουλου και Νίκου Τσούκαλη, στην υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Σε επιστολή που μας κοινοποίησαν, αναφέρονται στις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας, τονίζοντας ότι λειτουργεί σε πρωινή βάση μόνο με δύο γιατρούς, ενώ δεν εφημερεύει καθημερινά καθιστώντας αδύνατη την ομαλή του λειτουργία, θέτοντας σε πραγματικό κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.

Συγκεκριμένα από τις 12 θέσεις γιατρών που προβλέπει ο Οργανισμός του Κέντρου Υγείας ουσιαστικά παρόντες είναι μόνο ένας γενικός γιατρός ως διευθυντής, ένας οδοντίατρος και ένας αγροτικός Ιατρός, ενώ βασικές ειδικότητες όπως παθολόγος, παιδίατρος, μικροβιολόγος έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες ή παραμένουν κενές.

Παρόμοια εικόνα με μακροχρόνιες αποσπάσεις και κενές οργανικές θέσεις επικρατεί και με την κάλυψη των άλλων ειδικοτήτων όπως Νοσηλευτών, μαιών, επισκεπτών υγείας, τεχνολόγων, φυσικοθεραπείας καθώς και οδηγών ασθενοφόρου ή οποία κάνει απαγορευτική την δυνατότητα έγκαιρης μετακίνησης των ασθενών σε άλλη υγειονομική μονάδα.

Επειδή το Κέντρο Υγείας Αστακού παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε μια περιοχή σχετικά απομακρυσμένη από δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες υγειονομικές μονάδες, με σημαντικό πληθυσμιακό μέγεθος που αυξάνεται κατά τους θερινούς μήνες και με μια προοπτική ανάπτυξης λόγω της κατασκευής του λιμανιού στο Πλατυγιάλιο.

Ερωτάται η υπουργός:

1. Τι μέτρα σκοπεύει να λάβει για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αστακού όπως αυτά καταγράφονται από την Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολιτών;

2. Είναι στις προθέσεις της να καλύψει με μόνιμο προσωπικό τις προβλεπόμενες θέσεις του Οργανισμού του Κέντρου Υγείας, έτσι ώστε οι πολίτες του Αστακού να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται;

(www.naftemporiki.gr)

Δημοσίευση σχολίου