Στο σφυρί 3.000 στρέμματα στην Αμφιλοχία

>> Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ισοτιμία : Στην πώληση ή την ενοικίαση δημόσιας γης, συνολικής έκτασης άνω των 14.500 στρεμμάτων, προχωρεί η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΕΔ), από τα οποία 3.000 στρέμματα βρίσκονται στην Αμφιλοχία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση ενός σταθερού εισοδήματος από τη μακροχρόνια μίσθωση αυτών των ακινήτων, στα οποία υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια μπορούν να ανεγερθούν ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά συγκροτήματα, χιονοδρομικά κέντρα, θεματικά πάρκα και επιχειρήσεις αναψυχής.

Πρόκειται για 27 οικόπεδα-φιλέτα που, όπως αποκαλύπτει η «Ι», βρίσκονται σε 15 νομούς της χώρας, μεταξύ των οποίων: Αττικής, Χαλκιδικής, Ροδόπης, Αιτωλοακαρνανίας, Μαγνησίας, Αργολίδας, Φθιώτιδας, Φλωρίνης Καβάλας, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Ζακύνθου, Σάμου, κ.α. Ορισμένες από αυτές τις εκτάσεις δεν αποκλείεται ακόμη και να πουληθούν.

Βασικός όμως στόχος του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΚΕΔ Κ. Φωτόπουλου είναι η μακροχρόνια μίσθωση αυτών των ακινήτων (από 25 έως 40 χρόνια), που θα εξασφαλίσουν ένα σταθερό εισόδημα στο Δημόσιο, το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ 500 εκατ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Επί του παρόντος η κυβέρνηση κάνει σχέδια για την εμπορική αξιοποίηση κρατικών εκτάσεων, εκτιμώντας ότι θα εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών για τα 3.136 στρέμματα γης που βρίσκονται στα Νέα Στύρα της Εύβοιας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκταση που διατίθεται για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Ακολουθούν η Αμφιλοχία με 3.000 στρέμματα, ο δήμος Μελιταίων στην Κέρκυρα με περισσότερα από 1.800 στρέμματα, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των επιχειρηματιών που αποβλέπουν στην κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων ή ήπιων τουριστικών εγκαταστάσεων.

Διαβάστε στην Ισοτιμία

Δημοσίευση σχολίου