Mάχη για την έδρα του Νέου Δήμου στο Ξηρόμερο

>> Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Έντονο, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι είναι το παρασκήνιο σχετικά με την επιλογή της έδρας του νέου Δήμου στο Ξηρόμερο.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS "Με στημένο παιχνίδι μοιάζει η επιλογή πρωτεύουσας στον επικείμενο δήμο Ξηρόμερου. Θεοί και δαίμονες, βουλευτές και πολιτευτές παλεύουν νυχθημερόν και θεμιτά και μη μέσα ο δήμος να έχει έδρα τον Αστακό."

Όπως προκύπτει υπάρχουν κάποιοι (αρκετοί;) που αντιδρούν στην παραπάνω εξέλιξη και προτείνουν ως έδρα τη Βόνιτσα ή και κάποιοι άλλοι την Κατούνα.

Στα παραπάνω να προστεθεί ότι και στις Φυτείες θα επιθυμούσαν πολύ να προκύψουν με τον "Καλλικράτη" δύο Δήμοι στο Ξηρόμερο, εννοείται ο δεύτερος με έδρα τις Φυτείες.

Το θέμα αναμένεται να πάρει διαστάσεις το επόμενο διάστημα καθώς αναμένεται εντός 15νθημέρου ο Υπουργός Εσωτερικών να δώσει στην δημοσιότητα το χάρτη με τα όρια των νέων Δήμων και Περιφερειών.

Γενικότερα πάντως για το θέμα (χωρίς να αναφερόμαστε στο Ξηρόμερο) σε πανελλαδικό επίπεδο δεν είναι λίγοι όσοι "εύχονται" να μην πραγματοποιηθεί τελικά η μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση γιατί φοβούνται ότι, με την προτεινόμενη μείωση του αριθμού των Δήμων, θα βρεθούν εκτός νυμφώνος δηλ. θα χάσουν τις θέσεις τους.

Δυστυχώς παρατηρήθηκε το φαινόμενο (σε κάποια έκταση) τα προηγούμενα χρόνια, αντί να ασχοληθούν με την Αυτοδιοίκηση πετυχημένοι επαγγελματίες, ασχολήθηκαν ανεπάγγελτοι οι οποίοι έγιναν "επαγγελματίες" της Αυτοδιοίκησης.

Δημοσίευση σχολίου