Άμεσες παρεμβάσεις στο εθνικό και στο πρωτεύον νομαρχιακό οδικό δίκτυο ζητά η Ν.Α Αιτωλοακαρνανίας

>> Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Η κατάσταση τόσο του εθνικού όσο και του πρωτεύοντος νομαρχιακού οδικού δικτύου είναι στην χειρότερη κατάσταση από ποτέ. 
Αυτά αναφέρει ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κος Θύμιος Σώκος σε επιστολή του προς τους κ. Δήμητρη Ρέππα Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και κ. Ιωάννη Μαγκριώτη Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο κος Σώκος συνεχίζει ως εξής: "Η ταλαιπωρία, η ανασφάλεια και η φθορά των οχημάτων των εποχουμένων αλλά κυρίως τα συχνά σοβαρά και πολλά θανατηφόρα ατυχήματα χαρακτηρίζουν την κατάσταση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι οι υποχρεωτικώς χρησιμοποιούντες το δίκτυο να αγανακτούν και οι πιθανοί επισκέπτες να αποφεύγουν τον Νομό μας με ολέθρια αποτελέσματα. Η κατάσταση επιδεινώθηκε τους τελευταίους μήνες λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων οι οποίες προκάλεσαν κατολισθήσεις πρανών, καθιζήσεις οδοστρωμάτων, εκτεταμένες διαβρώσεις ασφαλτοταπήτων και ποικίλες αστοχίες τεχνικών έργων (γεφυρών, τοίχων αντιστήριξης, υπενδεδυμένων τάφρων κ.λ.π.)."

Ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου:

1. Άμεση παρέμβαση στο εθνικό δίκτυο, που διασχίζει τον νομό Αιτωλοακαρνανίας συνολικού μήκους 370 χλμ. με νέους ασφαλτοτάπητες, και κατά προτεραιότητα στα τμήματα στα οποία υπάρχουν φθορές (στον άξονα Αντίρριο – Γιάννενα, στον άξονα Αγρίνιο – Θέρμο και στον άξονα Αμφιλοχία – Λευκάδα).

2. Επεμβάσεις στο πρωτεύον νομαρχιακό οδικό δίκτυο, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί.

Ο κος Σώκος επισημαίνει στο τέλος της επιστολή του, ότι η ανάδειξη των νέων οδικών αρτηρίων (Ιόνια Οδός και Άκτιο – Αβρακία) χωρίς τη βελτίωση των κάθετων και οριζόντων οδικών αξόνων της Αιτωλοακαρνανίας θα είναι πλημμελής.



Δημοσίευση σχολίου