Π. Κουρουμπλής: "Σήμερα έχουμε μια οικονομία της αγοράς -άπληστη και ασύδοτη"

>> Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Δελτίο Τύπου - Ο Βουλευτής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής συμμετείχε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο για το υπό κατασκευή νομοσχέδιο «Εγγυήσεις κατά της εργασιακής ανασφάλειας».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κος Κουρουμπλής, χαιρέτισε την κατηγορηματική δήλωση του Υπουργού, ότι δεν τίθεται θέμα περικοπής του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, και πρόσθεσε πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης πρέπει να φανεί πολύ αυστηρή με εκείνους που ενδεχομένως, στον χώρο αυτό, επιχειρήσουν να «κακοποιήσουν» και να εκμεταλλευτούν τη σημερινή κατάσταση.

Εν συνεχεία ο κος Κουρουμπλής ανέφερε...
«πως σήμερα έχουμε μια οικονομία της αγοράς -άπληστη και ασύδοτη- που ιδιωτικοποιεί τα κέρδη και κοινωνικοποιεί το κόστος». Με βάση αυτά τα δεδομένα, πρόσθεσε ο κος Κουρουμπλής, οφείλουμε να επιχειρήσουμε να προωθήσουμε ένα σχέδιο νόμου, ένα νέο θεσμό που θα καλείται να προστατεύσει τη μεγαλύτερη κατάκτηση του ανθρώπινου πολιτισμού, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Επιπρόσθετα, ο ίδιος ανέφερε πως «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχει κακοποιηθεί η αξιοπρέπεια του εργαζόμενου από την οικονομία της αγοράς και από τη θέσπιση όλων αυτών των λεγόμενων ευέλικτων διαδικασιών στην αγορά εργασίας. Αποτελεί πραγματικότητα το γεγονός ότι στην αγορά εργασίας υπάρχει σχέση ισχυρού-αδυνάτου, μεταξύ του επιχειρηματία και του εργαζόμενου. Αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να επιδείξουμε την πρέπουσα αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα».

Σχετικά με τους «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους, ο κος Κουρουμπλής τόνισε πως εμμένει στην άποψή του για κατάργηση του εν λόγω νόμου, διότι η λειτουργία αυτού του θεσμού προσβάλλει τον πολιτισμό μας.
Ο κος Κουρουμπλής ανέφερε χαρακτηριστικά «εάν δεν υπάρχουν ελεγκτικοί και αποτελεσματικοί μηχανισμοί, το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό. Σας μεταφέρω τα λεγόμενα ενός υπαλλήλου του Ι.Κ.Α. Αγρινίου, ότι 6.000 επιχειρήσεις που έπρεπε να ελεγχτούν, στις 5.000 περιπτώσεις έχει παραγραφεί ο έλεγχός. Αυτή η περίπτωση δεν είναι μεμονωμένη, αλλά γενικεύεται στο σύνολο του ελλαδικού χώρου».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κος Κουρουμπλής τόνισε πως όλοι αυτοί οι μηχανισμοί είτε αφορούν σε ελέγχους εργασιακών σχέσεων, είτε στα δικαιώματα του Ι.Κ.Α. και τις υποχρεώσεις των επιχειρηματιών, εάν δεν αποδειχθούν αποτελεσματικοί, δεν θα μπορέσουμε να φύγουμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση».

σσ: Δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου που λάβαμε από τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κο Παναγιώτη Κουρουμπλή. Το ιστολόγιο μας φιλοξενεί ανακοινώσεις όλων των Βουλευτών του Νομού (που λαμβάνει), για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας , ιδιαίτερα την εποχή αυτή που όλων οι ευθύνες είναι αυξημένες και οι πολίτες, κατά την γνώμη μας, πρέπει να γνωρίζουν.

Δημοσίευση σχολίου