Εικόνα διάλυσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου

>> Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το Γενικό νοσοκομείο του Αγρινίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Παναιτωλική, με τους γιατρούς πλέον να έχουν φτάσει στα όριά τους και να αναζητούν έστω κάποιον συνομιλητή, χωρίς όμως να μπορούν να τον βρουν...
Η κατάσταση τείνει να εξελιχθεί σε επικίνδυνη εάν αναλογιστούμε ότι κλινικές «λειτουργούν» χωρίς γιατρούς, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως με το πρόγραμμα εφημεριών που έχει βγει για δεκαπέντε μέρες τον μήνα δεν θα υπάρχει χειρούργος στο νοσοκομείο, ενώ κάτι ανάλογο πρόκειται να συμβεί και στα υπόλοιπα Τμήματα του Ιδρύματος.

Την ίδια στιγμή... το νοσοκομείο, όπως και αυτό του Μεσολογγίου, είναι στην ουσία ακέφαλο, αφού η νέα Διοίκηση δεν έχει ακόμη αναλάβει και οι γιατροί, εργαζόμενοι, ασθενείς κλπ, δεν έχουν κάποιον υπεύθυνο να μπορούν να απευθυνθούν.

«Λειτουργούμε πλέον με ελάχιστες προδιαγραφές. Όλοι οι ειδικευόμενοι γιατροί είναι σε επίσχεση εργασίας και οι ειδικευμένοι κάνουν τέσσερεις εφημερίες. Είμαστε απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2009 και δεν βρίσκουμε κάποιον υπεύθυνο να μιλήσουμε. Εδώ και έξι σχεδόν μήνες δεν υπάρχει διοίκηση, δεν υπάρχει κάποιος να μας πει έστω πως θα πληρωθούμε για το 2009», είναι μερικές από τις επισημάνσεις που κάνει ο νέος πρόεδρος των γιατρών του νοσοκομείου κ. Αγγελάκης.

Ήδη, σε επίσχεση έχουν προχωρήσει και κάποιοι ειδικευμένοι γιατροί, γιγαντώνοντας έτσι το πρόβλημα και όπως είναι γνωστό, πολλοί από τους γιατρούς, έχουν αποφασίσει να τηρήσουν το μέγιστο όριο των ωρών εργασίας, δηλαδή τις 4 εφημερίες ανά μήνα.

«Αποτέλεσμα όλως αυτών είναι η πλήρης αποδιοργάνωση της λειτουργίας του νοσοκομείου. Η πλήρης απουσία εφημερευόντων βασικών ειδικοτήτων επί πολλές μέρες ανά μήνα και ορατός πλέον είναι ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών και κυρίως των επειγόντων περιστατικών.» αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση της Ένωσης των Γιατρών του νοσοκομείου στο Αγρίνιο.
(Πηγή: http://www.panaitoliki.gr/ )

Το συγκεκριμένο θέμα στην Εφημερίδα Παναιτωλική μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία. Πως είναι δυνατό το Νοσοκομείο της μεγαλύτερης πόλης του Νομού που καλείται να εξυπηρετήσει 100 και πλέον χιλιάδες κόσμου να παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Τίθεται κατά την γνώμη μας ένα μείζον θέμα και αναμένουμε τις αντιδράσεις των εκλεγμένων αυτής της πόλης και του Nομού. (http://acarnania.blogspot.com)

Δημοσίευση σχολίου