Η Νέα Δημοκρατία ψάχνει υποψήφιο περιφερειάρχη στη Δυτική Ελλάδα

>> Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Με τον παραπάνω τίτλο το portal http://www.thebest.gr/ της Πάτρας, σε σημερινό του άρθρο σκιαγραφεί τις εκδηλώσεις ενδιαφέροντος υποψηφιοτήτων για την θέση του αιρετού περιφερειάρχη, στη Δυτική Ελλάδα και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κοντογιάννης, παλαιός πολιτικός συντάκτης της ΝΕΤ πριν πάρει την απόφαση να μεταπηδήσει στην πολιτική, και εκ των ένθερμων υποστηρικτών της Ντόρας Μπακογιάννη, το καλοσκέφτεται... Η προοπτική να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδος με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας δεν τον αφήνει αδιάφορο. Γνωρίζει ότι ακόμη κι αν δεν εκλεγεί στο αξίωμα – πράγμα εξαιρετικά πιθανό με δεδομένους τους κομματικούς συσχετισμούς- θα έχει κερδίσει σημαντικούς πόντους και θα έχει διευρύνει τα ερείσματα του στην κομματική βάση της Ν.Δ.

Στον αντίποδα, είναι γνωστό ότι ενδιαφέρον για το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη έχει εκδηλώσει, εδώ και καιρό, ο πρώην γενικός γραμματέας της περιφέρειας δυτικής Ελλάδος Παναγιώτης Καββαδάς. Ενδιαφέρον που επιβεβαίωσε ο ίδιος, πρόσφατα, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος». Αν και καταγόμενος από την Λευκάδα ο κ. Καββαδάς επενδύει στις ισχυρές πολιτικές φιλίες που οικοδόμησε στην Πάτρα στα περίπου τρεισήμισι χρόνια που διετέλεσε περιφερειάρχης. Φιλίες που φρόντισε να διατηρήσει ακόμη και όταν στο «τιμόνι» της περιφέρειας τον διαδέχθηκε ο Σπύρος Σπυρίδων.

Ενδιαφέρον, πάντως, είναι ότι ...

το όνομα του κ. Καββαδά δεν αναφέρεται μεταξύ των ενδιαφερομένων για το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Εκεί, όπως λέγεται, μάχη για την υποψηφιότητα από μέρους της Ν.Δ. θα δώσουν ο πρώην βουλευτής Σπύρος Σπύρου, ο νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος και ο πολιτευτής του κόμματος στην Κέρκυρα Στέφανος Γκίκας, πρόσωπο που συνδέεται με μακρά και άρρηκτη φιλία με τον αχαιό πρώην υπουργό Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο του οποίου υπήρξε συνεργάτης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ακόμα, για το χρίσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη της Ν.Δ. στη δυτική Ελλάδα λέγεται ότι ενδιαφέρον θα εκδηλώσει και ο πρώην βουλευτής Ηλείας και στενός πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτης Αδρακτάς (δεν κατάφερε να επανεκλεγεί τον Οκτώβριο) ενώ η προοπτική της υποψηφιότητας δεν θα άφηνε αδιάφορο έναν ακόμη πρώην βουλευτή, τον Σπήλιο Λιβανό που δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στην Αιτωλοακαρνανία και ίσως, μέσω της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αναζητά τρόπο και οδό επανόδου στην ενεργό πολιτική.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος που εδώ και καιρό έχει δηλώσει ότι θα τον ενδιέφερε η εμπλοκή του με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να αναπτύξει κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε, η «ουδέτερη» στάση που κατάφερε να κρατήσει κατά την διαδικασία ανάδειξης αρχηγού της Ν.Δ. του επιτρέπει να διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Σαμαρά. Ως εκ τούτου, αν θελήσει να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδος το πιθανότερο είναι ότι με δυσκολία η Ρηγίλλης θα του το αρνηθεί.

Δημοσίευση σχολίου