Άρχισαν τα όργανα (;)

>> Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Όπως και σε προηγούμενη ανάρτηση μας είχαμε επισημάνει, πλήθος αναμένεται να είναι οι αυτοπροτάσεις όσων είναι (ή αισθάνονται) έτοιμοι να διεκδικήσουν την εκλογή τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σε σημερινό της δημοσίευμα για το ΠΑΣΟΚ η εφημερίδα Ελευθεροτυπία αναφέρει: "Με τον «Καλλικράτη» εν ενεργεία, στην Ιπποκράτους περιμένουν πλήθος αυτοπροτάσεων. Η επιτροπή (σσ υπό τον Θ. Τσούρα) θα έχει το άχαρο καθήκον του ξεσκαρταρίσματος.

Η δεσπόζουσα άποψη στο μέγαρο Μαξίμου είναι να μην διεξαχθούν προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων, όπως ορίζει το άρθρο 51 του καταστατικού, κι αυτό γιατί η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει έξοδα, ενώ καραδοκεί ο κίνδυνος των συντροφικών μαχαιρωμάτων. Στην προσπάθειά του να αποτρέψει την εσωστρέφεια ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Σ. Ξυνίδης έστειλε εγκύκλιο στις οργανώσεις, προειδοποιώντας τους φιλόδοξους να μην βιάζονται γιατί θα απογοητευθούν."


Στην περιοχή μας τώρα... τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Επιπλέον όσων βρίσκονται ήδη στην αυτοδιοίκηση και με την προοπτική της αλλαγής του εκλογικού συστήματος, ακόμα και εν ενεργεία βουλευτές δεν θα έλεγαν όχι σε μια πρόταση να διεκδικήσουν την εκλογή τους σε ένα μεγάλο Δήμο όπως του Αγρινίου ή του Μεσολογγίου. Αυτό βέβαια δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν μάλλον διαψεύδεται αλλά στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά. Ήδη μάλιστα (έμμεσα) διαρρέονται διάφορα σενάρια αλλά κανείς δεν μπορεί να βγάλει ακόμα ασφαλή συμπεράσματα

Έντονη κινητικότητα στελεχών κάθε επιπέδου παρατηρείται και σε μικρότερους δήμους που θα συγχωνευτούν (π.χ σε Ξηρόμερο, Αμφιλοχία κα).

Όλοι με το όπλο παρα πόδα λοιπόν ή καλύτερα μιας και πλησιάζει η γιορτή του Πάσχα όλοι έτοιμοι να μπουν στο χορό. Τα όργανα ίσως δεν έχουν αρχίσει ακόμα αλλά είναι βέβαιο ότι μετά το Πάσχα όποιος επιθυμεί πρέπει όχι μόνο να μπει αλλά και να σύρει το χορό. Κι όποιος αντέξει...

2 comments:

Ανώνυμος,  29 Μαρτίου 2010 στις 9:56 π.μ.  

H λύση είναι μια για το Αγρίνιο. Νέος Δήμος με νέο Δήμαρχο τη Σοφία.

Ανώνυμος,  1 Απριλίου 2010 στις 3:05 π.μ.  

Το Αγρινιο έχει Δήμαρχο.

Δημοσίευση σχολίου