Ζέφη Δημαδάμα: "Τρεις στις δέκα νέες γυναίκες είναι ήδη χωρίς δουλειά"

>> Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Η συμπατριώτισσα μας και τομεάρχης γυναικών του ΠΑΣΟΚ κα Ζέφη Δημαδάμα λαμβάνοντας το λόγο στο Εθνικό Συμβούλιο (κομματικό όργανο) του ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά:

"Η χώρα βρίσκεται στην πιο δύσκολη καμπή της μεταπολιτευτικής ιστορίας της. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός προχώρησε σε διπλωματικό μαραθώνιο ώστε η χώρα να διασωθεί και να στηριχθεί πολιτικά από τους εταίρους της. Τα μέτρα που ελήφθησαν για τους εργαζομένους πραγματικά πλήττουν το εισόδημα αλλά ήταν απαραίτητα για να μην λάβουν οι εταίροι «χωρίς εμάς για εμάς» κάποια μέτρα με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Ο Έλληνας πολίτης αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων, την ανάγκη να στηρίξουμε τη χώρα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία στην οποία η ΝΔ οδήγησε με τη λεηλασία της χώρας. Ταυτόχρονα όμως, αναμένει μέτρα για τη στήριξη της εργασίας και της αντιμετώπισης της αυξανόμενης ανεργίας."

Η κα Δημαδάμα συνέχισε λέγοντας:
"Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ε.Σ.Υ.Ε. και ως Τομεάρχης Γυναικών του κόμματος, η ανεργία στις γυναίκες και ιδιαίτερα στις νέες γυναίκες τείνει να λάβει εφιαλτικές διαστάσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, τρεις στις δέκα νέες γυναίκες είναι ήδη χωρίς δουλειά, ενώ το ποσοστό των ανέργων γυναικών είναι σήμερα διπλάσιο από αυτό των ανδρών.

Θέλουμε να επισημάνουνε ότι η στήριξη της Γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στα πλαίσια ενός συνολικού αναπτυξιακού προγράμματος που πρέπει να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα, θα βοηθήσει ιδιαίτερα στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και στην αξιοποίηση ενός ιδιαίτερα δυναμικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας.
Αναμένουμε άμεσα, όπως έχει ήδη αναφερθεί από τον Πρωθυπουργό Γ.Α. Παπανδρέου και ξαναειπώθηκε σήμερα εδώ στο ΕΣ να ξεκινήσει το νέο νομοσχέδιο για το ΕΣΠΑ και η αναθεώρηση του Αναπτυξιακού Νόμου, ώστε να αλλάξει πορεία η πατρίδα μας και στοχεύουμε σε μακροπρόθεσμη σταθερή προοπτική για εργασία και ανάπτυξη.
Μας ενημέρωσε επίσης ο πρωθυπουργός ότι «τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, θα έρθει σχέδιο νόμου για τη δραστική μείωση του χρόνου ίδρυσης επιχειρήσεων, καταργώντας έτσι την απίστευτη γραφειοκρατία, πολλές φορές και διαφθορά, που αποτελούσε εμπόδιο για την ανάπτυξη, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια. Επίσης, ενημερωθήκαμε ότι το επόμενο δίμηνο, προκηρύσσουμε προγράμματα για τη διατήρηση θέσεων εργασίας και τη διάσωση υγιών επιχειρήσεων από την οικονομική κρίση, μέσα από την κατάρτιση των εργαζομένων, την εκπαίδευσή τους και σε θέματα εξοικονόμησης πόρων, πράσινης διαχείρισης – ανάπτυξης και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων».
Συγχρόνως όμως οι πολίτες, σηκώνοντας τα βάρη των μέτρων, αναμένουν δυο βασικά στοιχεία : α) την απόδοση ευθυνών σε αυτούς που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο, σε αυτούς που κακοδιαχειρίστηκαν και καταχράστηκαν το δημόσιο χρήμα. Τα χρήματα αυτά πρέπει να έρθουν στα ταμεία από τα οποία κατασπαταλήθηκαν. Οι υπεύθυνοι να πληρώσουν και β) την υλοποίηση της αξιοκρατίας στη χώρα μας. Οι νέοι και όχι μόνο αντιλαμβάνονται ότι η αξιοκρατία είναι μονόδρομος και ελπίδα. Απαραίτητη προϋπόθεση να πάμε μπροστά. Αυτό το απαιτούμε και το περιμένουμε. Πρώτο βήμα ο νόμος για τις αξιοκρατικές προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ καθώς και η επιλογή των Προϊστάμενων στη Δημόσια Διοίκηση με αντικειμενικά κριτήρια."


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανασυγκρότηση του του κομματικού μηχανισμού και κατέληξε λέγοντας : "Θέλουμε τη συνεργασία με όλους σας. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τους αγώνες του πρωθυπουργού και να ξαναδούμε τη χώρα να ισχυροποιείται και τους πολίτες να ελπίζουν σε νέες υγιείς και αξιόπιστες βάσεις."

Δημοσίευση σχολίου