Χωρίς στήριξη προσώπων από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εκλογές του Νοεμβρίου ;

>> Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα σχετικά με την απόφαση, στην οποία φαίνεται να καταλήγουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στις προσεχείς εκλογές του Νοέμβρη, να μην δώσουν χρίσματα παρά μόνο στις περιφέρειες και στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναπαράγονται από πολλά μέσα σε όλη τη χώρα (μόνο σήμερα διαβάσαμε σε http://www.aixmi-news.gr/ - http://www.thebest.gr κ.α) για διαφορετικούς λόγους τα δύο μεγάλα κόμματα πρόκειται να προτείνουν και επίσημα να μην υπάρξουν κεντρικές παρεμβάσεις και να αφεθούν οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν.
Την αρχή...
έκανε στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ΝΔ θα αποφύγει την άμεση παρέμβαση στην έκφραση των μικρών κοινωνιών. Ήρθε η ώρα της από-κομματικοποίησης της περιφέρειας». Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στη Ρηγίλλης υπάρχουν προτάσεις σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος του κόμματος θα απευθύνει επίσημη επιστολή προς τα υπόλοιπα κόμματα, ζητώντας τους να αφήσουν τις μικρές κοινωνίες να αποφασίσουν μόνες τους για τα πρόσωπα που θα τις εκπροσωπούν.
Από την πλευρά τους στο ΠΑΣΟΚ η απόφαση να μην δοθούν χρίσματα φαίνεται ότι ωριμάζει όπως τονίζουν, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, γιατί εκτός του ότι βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του Γιώργου Παπανδρέου, εξυπηρετεί και τους στόχους του κόμματος. «Έτσι κι αλλιώς οι εντυπώσεις θα κριθούν από τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους», τονίζει κυβερνητικός στέλεχος, προσθέτοντας ότι «το κόμμα δεν έχει κανένα λόγο να μπει σε τοπικούς ανταγωνισμούς για να αποκτήσει ακόμη έναν πονοκέφαλο».

Αν ισχύσουν τελικά τα ανωτέρω, προβλέπεται να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου σε πολλές τοπικές κοινωνίες, συμπεριλαμβανομένης και της Αιτωλοακαρνανίας καθώς εκτιμούμε ότι πολλοί θα είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους απέναντι σε συνυποψήφιο του ίδιου κόμματος. Π.χ για το Δήμο Αγρινίου φαίνεται σύμφωνα με ισχυρές ενδείξεις αλλά και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πως είναι περισσότεροι του ενός οι δυνητικά υποψήφιοι, πλέον του νυν δημάρχου από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίστοιχα και στην ΝΔ αναμένεται συνωστισμός υποψηφίων. Πολύ δε περισσότερο σε μικρότερους δήμους όπου ήδη τα φαινόμενα ανταρτών ήταν από προηγούμενες εκλογές έντονα.

Δεν σχολιάζουμε την ορθότητα ή μη μιας ενδεχόμενης τέτοιας απόφασης, αυτή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Κυρίως βέβαια φαίνεται ότι ευνοεί τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα γιατί έχουν άλλα θέματα να λύσουν την επόμενη περίοδο και θα ήθελαν να ξεφορτωθούν προβλήματα στην επιλογή των κατάλληλων ή ενδεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα. Οψόμεθα λοιπόν.

Δημοσίευση σχολίου