Ασυμφωνία στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

>> Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Για ήπια αντιμετώπιση του θέματος της δήλωσης της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου ότι «Δεν θα υπάρξει κανένα νέο τμήμα στα μηχανογραφικά, δεν θα ανοίξει κανένα νέο τμήμα», που σημαίνει με απλά λόγια ότι το 4ο τμήμα δεν θα λειτουργήσει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στο Πανεπιστήμιο Αγρινίου, κατηγορήθηκε ο Π. Μοσχολιός από την αντιπολίτευση.

Όπως διαβάσαμε στον τοπικό τύπο και την εφημερίδα AIXMH σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του Δ.Σ Αγρινίου και μέσα σε αντεγκλήσεις, συζητήθηκε το θέμα, όπου η αντιπολίτευση τόσο η μείζονα, όσο και η ελάσσονα αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν την πρόταση του δημάρχου Αγρινίου αλλά να εκδώσουν δικά τους ψηφίσματα. Είναι η πρώτη φορά που δεν εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα σχετικά με το Πανεπιστήμιο Αγρινίου.

Ο κ. Μοσχολιός πιθανότατα περίμενε από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να βάλουν πλάτη και να εκδώσουν όλοι ένα κοινό ψήφισμα που θα καταδίκαζε τη στάση της υπουργού, κάτι που δεν έγινε.

Από τα παραπάνω γίνεται εμφανές ότι σε μια "δύσκολη" και εκλογική χρονιά για την αυτοδιοίκηση, δυστυχώς η συναίνεση απουσιάζει στο Δήμο Αγρινίου. Η περίπτωση της παραπάνω αντιμετώπισης σε ένα τόσο σημαντικό για το Αγρίνιο θέμα είναι χαρακτηριστική. Στην απουσία ομοφωνίας κατά την γνώμη μας η ευθύνη μοιράζεται τόσο σε αυτόν που διαφωνεί όσο και σε αυτόν που δεν καταφέρνει να πείσει.

Δημοσίευση σχολίου